זמן הכנה: 25 דקות, זמן בישול: 35 דקות
פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום
מרכיבים:
400 גרם פסטה יבשה
4 כפות שמן
בצל, קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
1/2 ק"ג עגבניות, מגוררות גס
בזיליקום חתוך גס
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. מחממים בסיר נוסף שמן, מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים מלח ופלפל. ממשיכים לטגן דקה נוספת.
3. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומבשלים יחד כ-10 דקות.
4. מסננים את הפסטה המבושלת ומוסיפים מיד לרוטב. מערבבים בעדינות.
5. מוסיפים את הבזיליקום ומגישים חם.
ירקות בגריל
מרכיבים:
2 גזרים שלמים, קלופים ומחולקים ל-2 או 3 חלקים כל אחד
בצל (עם הקליפה), חתוך לרבעים
קישוא חתוך לרבעים
פרוסת חציל ארוכה בעובי 3 ס"מ
מעט תימין (רצוי טרי)
פלפל שחור גרוס
מלח גס
מעט שמן
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מסדרים את כל הירקות על תבנית, מוסיפים את התבלינים והשמן ואופים חצי שעה.
סלט חסה וסלרי
מרכיבים:
10 עלי חסה שטופים
ענף סלרי (כולל עלים), שטוף
שן שום קצוצה גס
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן
אופן ההכנה:
1. מייבשים את עלי החסה והסלרי וחותכים דק.
2. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים ממש לפני ההגשה.