כנפיים בטריאקי ואורז (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
כנפיים ברוטב טריאקי, וגם אורז. וגם גזר|צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה: כ-30 דקות

כנפיים ברוטב טריאקי

המרכיבים:
800 גרם כנפי עוף
רבע כוס רוטב סויה
4 כפות סוכר
רבע כוס קטשופ
כף שמן שומשום
6 שיני שום, קצוצות גס
מעט פלפל שאטה יבש גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים את הכנפיים בתבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-25 דקות.
2. מבשלים יחד את רוטב הסויה, הסוכר, הקטשופ, שמן השומשום, השום והפלפל הגרוס כ-5 דקות ברתיחה עדינה.
3. שופכים את הרוטב על הכנפיים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.

אורז מאודה

המרכיבים:
4 כפות שמן
כוס וחצי אורז
כפית מלח
3 כוסות מים רותחים

1. מחממים סיר עם שמן ומאדים את האורז כדקה. מוסיפים מלח ומים רותחים, מביאים שוב לרתיחה ומערבבים.
2. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.

גזר אנטיפסטי

המרכיבים:
4 גזרים, קלופים וחצויים לאורך
מלח גס
תימין
שמן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מסדרים את הגזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך מופנה למטה.
3. מתבלים במעט מלח גס, תימין ושמן.
4. אופים 15 דקות.