עוף בגריל (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
עוף בגריל. הדרך הכי קלה וטעימה להכין עוף בתנור|צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה כולל: שעה וחצי

לביבות דג ובטטה

המרכיבים:
100 גרם פילה דג לברק, קצוץ בסכין
200 גרם בטטה, מגוררת דק דק
בצל ירוק קצוץ קטן
חצי בצל מגורר דק
כף קמח
מלח
פלפל שחור
ביצה
פירורי לחם
שמן לטיגון

1. יוצקים על הבטטה המגוררת כוס מים רותחים, משהים לשתי דקות ומסננים.
2. מערבבים את הבטטה עם שאר המרכיבים, למעט פירורי הלחם והשמן, ויוצרים 8 קציצות שוות בגודלן.
3. טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן לא עמוק 3-4 דקות מכל צד.
4. מגישים עם רוטב פלפלים.

רוטב פלפלים

המרכיבים:
1 פלפל אדום
4 שיני שום
כוס מיונז קל
מעט פלפל שחור
מעט מלח
מעט פפריקה חריפה
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. צולים את הפלפל כ-20 דקות, מקלפים ומנקים מגרעינים.
2. טוחנים במעבד מזון את הפלפל עם השום, המיונז, המלח, הפלפל והפפריקה, עד לקבלת רוטב חלק.
3. מוסיפים מיץ לימון ומגישים.

עוף בגריל

המרכיבים:
עוף שלם במשקל 1.2 ק"ג
פלפל שחור גרוס
מלח גס
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
תימין טרי
לימון, פרוס לפרוסות דקות
שמן
4-5 שיני שום, בקליפתן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. חותכים את העוף דרך החזה ליחידה פרוסה גדולה.
3. מתבלים, מניחים על פרוסות הלימון ויוצקים מעט שמן מלמעלה. מסדרים את השום מסביב.
4. צולים כ-60 דקות.

אנטיפסטי בתנור

המרכיבים:
חצי חציל
2 בצלים קטנים
2 גזרים
2 עגבניות
2 קישואים
2 פלפלים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
תימין טרי
שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. חוצים את הירקות ומסדרים בתבנית כשחצאי החציל במרכז.
3. מתבלים במלח, פלפל, תימין ושמן זית ואופים 25 דקות.

סלט קולסלאו ישראלי (צילום: istockphoto)
סלט קולסלאו. פשוט, זול ומנצח|צילום: istockphoto

סלט פלפלים אדומים

המרכיבים:
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
שמן לטיגון
2 שיני שום, פרוסות או כתושות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
חופן קטן של כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת ומטגנים את הפלפלים עד לתחילת השחמה.
2. מוסיפים את השום ואת רסק העגבניות ומבשלים עוד דקה וחצי.
3. מוסיפים את התבלינים וחצי כוס מים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מצטמצמים.
4. מוסיפים את הכוסברה ומגישים.

סלט ירוק

המרכיבים:
מלפפון ירוק
6 עלי חסה
חצי בצל, פרוס דק
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן

אופן ההכנה:
1. פורסים את המלפפון לאורך בעזרת קולפן.
2. קוצצים את עלי החסה ומערבבים עם המלפפון והבצל.
3. מתבלים במלח ומיץ לימון, מוסיפים שמן ומגישים.

סלט קולסלאו

המרכיבים:
רבע כרוב לבן, קצוץ דק
גזר גדול, מגורר
שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
2 כפות מיונז קל
מלח

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל המרכיבים.