זמן הכנה: כ-10 דקות, זמן בישול: 45 דקות
פירה תפוחי אדמה
מרכיבים:
1/2 ק"ג תפוחי אדמה
מלח
בצל חתוך לקוביות
שמן לטיגון
כף מיונז
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם בסיר עם מי מלח, עד שהם מתרככים (30-40 דקות).
2. מטגנים את הבצל במחבת עד להשחמה קלה.
3. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים. מוסיפים מלח ומיונז ומערבבים.
4. מוסיפים את הבצל המטוגן ומגישים.
חזה עוף צרוב במחבת פסים
מרכיבים:
500 גרם חזה עוף (מומלץ הודו נקבה), פרוס דק
5-6 כפות שמן
בצל מגורד דק מאוד
מלח
פלפל שחור
אורגנו יבש
1. מערבבים את השמן עם הבצל ומורחים את נתחי העוף. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים.
2. מוציאים את העף מהשמן ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו.
3. מחממים מחבת פסים לחום בינוני גבוה, מורחים במעט מאוד שמן וצורבים את העוף 2 דקות מכל צד או עד שמוכן.
4. לקראת סוף הטיגון מושחים את הצד העליון בשמן עם הבצל והופכים לחצי דקה.
סלט קולסלאו
מרכיבים:
כוס וחצי כרוב לבן חתוך דק
חצי כוס גזר מגורר דק
שן שום כתושה
כף מיונז
מלח
מיץ מחצי לימון
חצי כפית סוכר
כפית חומץ
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים, מניחים לכ-20 דקות ומגישים.