עוף באננס (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
עוף באננס. לא בתמונה: עוד המון ירקות בסגנון אנטיפסטי|צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה: 45 דקות,  זמן בישול: שעה

כרעיים באננס

מרכיבים:
4 כרעיים או חלקי עוף במשקל כולל של 1 ק"ג
4 כפות שמן
3 תפוחי אדמה, פרוסים דק
1 בטטה, פרוסה דק
1 בצל, חתוך לרבעים
2 קולרבי, חתוכים לחצאים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 ענפי תימין טרי 
קורט פלפל שאטה גרוס
100 גרם קוביות אננס מקופסה
4 שיני שום קצוצות גס

אופן ההכנה:

1. מסדרים את העוף במרכז התבנית. מתבלים ב-2 כפות שמן ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל-25 דקות. 

2. מוציאים את התבנית מהתנור ומסדרים את הירקות סביב העוף. מתבלים את הירקות במלח, פלפל ותימין טרי ואת העוף במעט שאטה.

3. מחזירים לתנור ל-25 דקות נוספות.  

4. בכלי קטן מערבבים את האננס והשום עם שתי כפות שמן והסירופ מהקופסה.

5. מוציאים את התבנית, מפזרים על העוף את האננס עם השום והנוזלים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.  

פילה לברק

מרכיבים:
300 גרם פילה דג, חתוך לאצבעות רחבות
פלפל שחור
מלח
קורט פפריקה חריפה
שום כתוש
גרדת לימון
שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מתבלים את הדג בתבלינים, השום וגרדת הלימון ומוסיפים שמן בנדיבות.  

3. מכניסים לתנור ל-6 דקות. 

4. מוציאים ומרטיבים עם הנוזלים מהתבנית לפני ההגשה.

פטריות מוקפצות (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
פטריות מוקפצות. תמיד טעים|צילום: יהודה לוי, ויקטורי

פטריות מוקפצות עם שום

מרכיבים:
4 כפות שמן
חבילת פטריות, חצויות
4 שיני שום, פרוסות דק
מלח
פלפל שחור
2 כפות צ'ילי מתוק 
2 כפות מים קרים
2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת עמוקה, מכניסים את הפטריות והשום ומקפיצים 2 דקות.

2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הצ'ילי המתוק, המים ואת הבצל הירוק, ומבשלים ביחד עוד 3 דקות.  

סלט סלק חי

מרכיבים:
2 סלקים בינוניים, קלופים
2 שיני שום, כתושות
גרדת לימון
גרדת תפוז
מלח
קורט כמון
לימון
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מגרדים את הסלק החי על מגרדת דקה.

2. מוסיפים את השום, גרדת הלימון והתפוז, מלח וכמון.

3. מערבבים ומתבלים בלימון ושמן זית.

סלט ירוק עם חסה וסלרי

מרכיבים:
10 עלי חסה שטופים וקצוצים
ענף סלרי (כולל העלים), קצוץ
שן שום קצוצה גס
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן

אופן ההכנה:

1. מייבשים עלי החסה והסלרי.

2. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים ממש לפני ההגשה.

>> בואו להיות צרכנים נבונים יותר