זמן הכנה: 45 דקות, זמן בישול: שעה
כרעיים באננס
מרכיבים:
4 כרעיים או חלקי עוף במשקל כולל של 1 ק"ג
4 כפות שמן
3 תפוחי אדמה, פרוסים דק
1 בטטה, פרוסה דק
1 בצל, חתוך לרבעים
2 קולרבי, חתוכים לחצאים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 ענפי תימין טרי
קורט פלפל שאטה גרוס
100 גרם קוביות אננס מקופסה
4 שיני שום קצוצות גס
אופן ההכנה:
1. מסדרים את העוף במרכז התבנית. מתבלים ב-2 כפות שמן ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל-25 דקות.
2. מוציאים את התבנית מהתנור ומסדרים את הירקות סביב העוף. מתבלים את הירקות במלח, פלפל ותימין טרי ואת העוף במעט שאטה.
3. מחזירים לתנור ל-25 דקות נוספות.
4. בכלי קטן מערבבים את האננס והשום עם שתי כפות שמן והסירופ מהקופסה.
5. מוציאים את התבנית, מפזרים על העוף את האננס עם השום והנוזלים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
פילה לברק
מרכיבים:
300 גרם פילה דג, חתוך לאצבעות רחבות
פלפל שחור
מלח
קורט פפריקה חריפה
שום כתוש
גרדת לימון
שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מתבלים את הדג בתבלינים, השום וגרדת הלימון ומוסיפים שמן בנדיבות.
3. מכניסים לתנור ל-6 דקות.
4. מוציאים ומרטיבים עם הנוזלים מהתבנית לפני ההגשה.
פטריות מוקפצות עם שום
מרכיבים:
4 כפות שמן
חבילת פטריות, חצויות
4 שיני שום, פרוסות דק
מלח
פלפל שחור
2 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות מים קרים
2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת עמוקה, מכניסים את הפטריות והשום ומקפיצים 2 דקות.
2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הצ'ילי המתוק, המים ואת הבצל הירוק, ומבשלים ביחד עוד 3 דקות.
סלט סלק חי
מרכיבים:
2 סלקים בינוניים, קלופים
2 שיני שום, כתושות
גרדת לימון
גרדת תפוז
מלח
קורט כמון
לימון
שמן זית
1. מגרדים את הסלק החי על מגרדת דקה.
2. מוסיפים את השום, גרדת הלימון והתפוז, מלח וכמון.
3. מערבבים ומתבלים בלימון ושמן זית.
סלט ירוק עם חסה וסלרי
מרכיבים:
10 עלי חסה שטופים וקצוצים
ענף סלרי (כולל העלים), קצוץ
שן שום קצוצה גס
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן
אופן ההכנה:
1. מייבשים עלי החסה והסלרי.
2. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים ממש לפני ההגשה.