זמן הכנה: כ-15 דקות, זמן בישול: כ-20 דקות
פתיתים עם בצל וגזר
מרכיבים:
400 גרם פתיתים
4 כפות שמן
בצל, חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
כפית אבקת מרק בשר
כפית כמון
גזר, חתוך לקוביות
1/2 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים את הגזר והפתיתים. מטגנים יחד 2-3 דקות.
2. מוסיפים מים רותחים (לכל כוס פתיתים - כוס ורבע מים רותחים), מערבבים ומכסים.
3. מבשלים כ-5 דקות על אש קטנה, ומשאירים מכוסה ל-5 דקות נוספות לפחות.
פילה זהבון
מרכיבים:
500 גרם פילה זהבון
מלח
פלפל שחור
כף ביסלי גריל טחון דק
ביצה טרופה מהולה בכף מים
כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
1. מתבלים את פילה הדג במלח, פלפל ואבקת ביסלי. טובלים בביצה ובפירורי לחם.
2. מטגנים בשמן לא עמוק כ-2 דקות מכל צד.
סלט מלפפון ובצל
מרכיבים:
בצל גדול, פרוס לטבעות דקות
2 מלפפונים, פרוסים דק מאוד עם הקליפה
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן
חצי כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בעדינות את הבצל עם מיץ הלימון, השמן והתבלינים.
2. מוסיפים מעל את המלפפון ומגישים מיד.