חומוס ביתי
ממש לא ייאמן שאקט נעים וטעים כמו לנגב חומוס עם פיתה הוא כל כך בריא לגוף שלנו. למרבה השמחה זו האמת - ככה זה כשמשלבים דגנים וקטניות - אז לנו לא נשאר אלא לרוץ להשרות חומוס למחר, ולעזור לגוף שלנו להתחזק
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
חומוס עם לחם (רצוי מלא) או פיתה מספק חלבון מלא בעל איכות תזונתית גבוהה, בשל שילוב דגנים (לחם) וקטניות (חומוס).
מרכיבים (8 מנות):
2 כוסות גרגירי חומוס, רצוי קטנים (בערך חצי קילו)
חצי כפית סודה לשתייה
2 שיני שום, כתושות
חצי כוס מיץ לימון טרי
3/4 כוס טחינה גולמית
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 בוררים היטב את גרגירי החומוס: מפזרים אותם על מגש ומוציאים לכלוכים וגרגירים פגומים. שוטפים ומסננים.
2 משרים את גרגירי החומוס במים עם כף מלח גס למשך הלילה או לפחות ל-8 שעות. חשוב שהחומוס לא יתסוס, ולכן כדאי להכניס את הקערה למקרר ורצוי גם להחליף את המים אחרי כמה שעות.
3 מסננים את החומוס ושופכים את מי ההשריה.
4 מבשלים את הגרגירים בסיר עם מים נקיים וסודה לשתייה (בלי מלח) שעה לפחות, עד שהם רכים והקליפות שלהם צפות.
5 מסירים את הקליפות, ומקררים את הסיר עם הגרגירים והמים.
6 מכניסים למעבד מזון את הגרגירים עם מעט ממי הבישול (חצי כוס לפחות), ומוסיפים בהדרגה שום, לימון וטחינה – בהתאם למידת הסמיכות הרצויה. חשוב להקפיד שהתערובת לא תתחמם ממעבד המזון.
7 מעבירים לקערות ומגישים מיד.
קלוריות למנה: 151
הערות:* אפשר להקפיא חומוס מבושל בתוך נוזלי הבישול שלו, להכנה מהירה בפעם הבאה.* אפשר להגיש עם שמן זית, צנוברים, פפריקה או פטרוזיליה.