אוכל
צילום׃ Viktorija Kuprijanova, Thinkstock

חומוס ביתי

ממש לא ייאמן שאקט נעים וטעים כמו לנגב חומוס עם פיתה הוא כל כך בריא לגוף שלנו. למרבה השמחה זו האמת - ככה זה כשמשלבים דגנים וקטניות - אז לנו לא נשאר אלא לרוץ להשרות חומוס למחר, ולעזור לגוף שלנו להתחזק

טליה לביא, דיאטנית קלינית M.Sc | מגה בעיר | פורסם 01/12/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 574 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

חומוס עם לחם (רצוי מלא) או פיתה מספק חלבון מלא בעל איכות תזונתית גבוהה, בשל שילוב דגנים (לחם) וקטניות (חומוס).

מרכיבים (8 מנות):

2 כוסות גרגירי חומוס, רצוי קטנים (בערך חצי קילו)

חצי כפית סודה לשתייה

2 שיני שום, כתושות

חצי כוס מיץ לימון טרי

3/4 כוס טחינה גולמית

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 בוררים היטב את גרגירי החומוס: מפזרים אותם על מגש ומוציאים לכלוכים וגרגירים פגומים. שוטפים ומסננים.

2 משרים את גרגירי החומוס במים עם כף מלח גס למשך הלילה או לפחות ל-8 שעות. חשוב שהחומוס לא יתסוס, ולכן כדאי להכניס את הקערה למקרר ורצוי גם להחליף את המים אחרי כמה שעות.

3 מסננים את החומוס ושופכים את מי ההשריה.

4 מבשלים את הגרגירים בסיר עם מים נקיים וסודה לשתייה (בלי מלח) שעה לפחות, עד שהם רכים והקליפות שלהם צפות.

5 מסירים את הקליפות, ומקררים את הסיר עם הגרגירים והמים.

6 מכניסים למעבד מזון את הגרגירים עם מעט ממי הבישול (חצי כוס לפחות), ומוסיפים בהדרגה שום, לימון וטחינה – בהתאם למידת הסמיכות הרצויה. חשוב להקפיד שהתערובת לא תתחמם ממעבד המזון.

7 מעבירים לקערות ומגישים מיד.

קלוריות למנה: 151

הערות:* אפשר להקפיא חומוס מבושל בתוך נוזלי הבישול שלו, להכנה מהירה בפעם הבאה.* אפשר להגיש עם שמן זית, צנוברים, פפריקה או פטרוזיליה.

>> בפעם שעברה הכנו חמין שהוא גם טעים וגם בריא