אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

דייסת שיבולת שועל עם גוג'י ברי, פתיתי קקאו וגרגירי צ'יה

רוצים להתחיל את היום בבוסט רציני למערכת החיסון? פרגנו לגוף שלכם את ארוחת הבוקר הזו, שיש בה לא פחות משלושה מזונות-על. יותר בריאות מזה אין

רות אוריאל | mako אוכל | פורסם 08/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הדייסה המוגשת חמימה (לא רותחת!) היא הדרך הבריאה להתחיל את היום ולהתניע את מערכת החיסון. שיבולת שועל ידועה כמסייעת לתהליכי העיכול, להפחתת רמות הכולסטרול והסוכר בדם ולהקטנת הסיכון ללקות במחלות לב וכלי הדם. לדגן הידידותי הזה מייחסים גם תועלת ממשית בדיאטה להפחתת משקל, שכן הוא מוסיף נפח למזונות. מחקרים הראו שהוא אף משפר את רמת השינה.

 

שילוב של מזונות העל גוג'י ברי, פתיתי קקאו וגרגירי צ'יה, הידועים בעיקר כנוגדי חמצון עוצמתיים, מעשיר את הדייסה הצנועה בשפע סגולות בריאותיות נוספות. מזונות העל מגנים על הגוף משלל פגעים ומחלות, מסייעים להעלות את רמת האנרגיה והריכוז ואפילו תורמים למצב רוח טוב.

מרכיבים (4 מנות):

כוס ורבע (150 גרם) שיבולת שועל (רגילה, לא מהירת הכנה)

3 כוסות חלב (אפשר גם חלב סויה או מים)

חצי כפית מלח

3-5 כפות סוכר חום או דבש

להגשה:

1 כף גוג'י ברי (להשיג בחנויות הטבע ובסופרים הגדולים), ששרו במים 30 דקות

1 כף פולי קקאו גרוסים (אפשר להמיר בכפית אבקת קקאו, אם כי הערך התזונתי יירד מעט)

1 כף גרגרי צ'יה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את שיבולת השועל והחלב בסיר בינוני. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 10 דקות.

2 מוסיפים את המלח, מערבבים היטב, מכסים וממשיכים לבשל 15 דקות נוספות, עד שרוב הנוזלים נספגים והפתיתים רכים.

3 מצננים מעט את הדייסה, מוסיפים את הסוכר או הדבש ובוחשים. מעבירים לצלחות עמוקות. זורים מעל כל מנה רבע מהגוג'י, פתיתי הקקאו וגרגרי הצ'יה ומגישים.

במנה אחת יש 310 קלוריות, 5 גרם סיבים ו-170 מ"ג סידן.

 

>> בפעם שעברה זללנו כאן פנקייק בריא עם טחינה וסילאן

>> איך מכינים סופגניות דונאטס אפויות, שלב אחר שלב