פשטידת תרד ועלי קייל
רוצים לשים את פופאי בכיס הקטן? אל תסתפקו בתרד והוסיפו לו גם קייל - כרוב העל שתועלותיו הבריאותיות רבות כחול אשר על שפת הים. פשטידה קלה להכנה וטעימה ממש, שעל הדרך גם תעזור לכם לחזק את הגוף בעונת השפעת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
התרד מכיל שפע של ויטמינים, סיבים תזונתיים, ברזל ונוגדי חמצון, התורמים לבריאות מערכת החיסון. אליו מצטרף שחקן חיזוק רב עוצמה, הקייל, המכונה גם כרוב על. הקייל מצטיין בערכים תזונתיים גבוהים ביותר והוא עשיר בוויטמינים A, K, ו-C וכן בסידן ובסיבים.
מרכיבים (5 מנות):
1 חבילה (כ-150 גרם) קייל
250 גרם תרד טרי
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
3 ביצים
2 כפות קמח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מרובעת בגודל 20 על 30 ס"מ.
2 מנקים את הקייל, מסירים את החלקים הקמולים ואת הגבעולים הקשים. חותכים את העלים לרצועות דקות או קוצצים אותם גס במעבד מזון. שוטפים את עלי התרד, ואם הם גדולים קוצצים גם אותם.
3 מטגנים את הבצל בשמן במחבת רחבה עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את הקייל הקצוץ והתרד. מבשלים תוך בחישה כמה דקות עד שהעלים מתרככים מעט. מעבירים לקערה ומצננים.
4 מפוררים לקערה את הגבינה. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים (טועמים, ואם יש צורך ממליחים מעט) ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית.
5 אופים כ-35 דקות או עד שמזהיב מעט.
כ-130 קלוריות למנה236 מק"ג ויטמין A למנה