אוכל
צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

קוסקוס עם עוף ומרק ירקות

מנה אחת שהיא ארוחת ערב שלמה בפני עצמה: חלבונים - יש, פחמימות - יש, שומנים - יש וגם ויטמינים ומינרלים. אז תכינו להערב?

טליה לביא, דיאטנית קלינית M.Sc | מגה בעיר | פורסם 18/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קוסקוס עם מרק זו ארוחה מלאה. לא רק בגלל שהיא משביעה אלא מפני שהיא מכילה את כל אבות המזון – חלבונים מהעוף והחומוס, פחמימות מהקוסקוס והחומוס, שומנים מעט מפה ומשם והרבה ויטמינים ומינרלים מהירקות.

מרכיבים (4 מנות):

2 כרעי עוף, מחולקים לשוקיים וירכיים

1 כוס גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה

1/4 כוס שמן קנולה

שקית קוסקוס מהיר הכנה

שורש סלרי אחד עם עלים

300 גרם דלעת

כרובית קטנה

בצל גדול

מלח

פלפל שחור

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. מטגנים את העוף בתוך סיר המרק עם מעט שמן, הופכים אותו מדי פעם כך שכל חלקיו באים במגע עם השמן. מטגנים עד שהעוף מוכן כולו ומוציאים לצד.

2. חותכים את הדלעת והבצל לקוביות גדולות, מפרידים את פרחי הכרובית, מקלפים ושוטפים היטב את שורש הסלרי עם העלים וחותכים את השורש לרצועות ואת העלים שומרים בצד. 

3 מכניסים את הירקות החתוכים לסיר עם שאריות השמן, מוסיפים עוד שמן זית מקפיצים מעט עד להשחמה קלה.

4 מוסיפים מים, את גרגרי החומוס המושרים והמסוננים, עלי הסלרי והתבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שגרגרי החומוס מתרככים, כשעה. 

5 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה ומגישים עם המרק והעוף מעל.

אפשרויות:* אפשר להכין קוסקוס צמחוני, ללא העוף - כמו בתמונה. 

* אפשר לגוון יותר במיני הירקות – קישוא, גזר, כרוב ועוד. 

* להעשרת הערך התזונתי אפשר להשתמש בקוסקוס מחיטה מלאה.

* להעשרת הטעם אפשר להוסיף שברי שקדים מולבנים לקוסקוס לאחר הבישול.

142 קלוריות למנה

>> בפעם הקודמת הכנו מרק דלעת הודי
>> חדש בארץ: דירוג מבקרי מסעדות