אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וגרעיני דלעת

מחפשים ארוחת ערב חמה לערב קר? המרק הזה הולך לעשות את העבודה כמו שצריך - עם דלעת, גרגרי חומוס ותבלינים מחממים, שיחזקו וישביעו אתכם

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 16/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

דלעת היא מקור נפלא לקרוטן ולחומצה פולית, היא טעימה והיא מחזקת את הצ'י. גם גרגרי חומוס הם מזון מושלם - מכילים חלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים. כמו כן כמות של פי 2 ברזל מהמצוי בעוף. מזון מומלץ לצמחונים ולכולם.

מרכיבים (6 מנות):

700 גרם דלעת, חתוכה לקוביות ללא קליפה

3 כפות שמן 

מלח

פלפל שחור טחון

1 בצל קצוץ 

1 גזר קצוץ 

1 מקל סלרי קצוץ 

11/2 ליטר מרק צח (או מים)

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים 

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 שן שום כתושה

1/2 כפית גראם מסאלה

להגשה:

1 כף גרעיני דלעת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2 מניחים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת ומתבלים ב-2 כפות שמן, מלח ופלפל. אופים חצי שעה לריכוך.

3 בינתיים מחממים כף שמן בסיר ומאדים בצל, גזר וסלרי במשך 3 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הדלעת (אם רוצים שומרים 4-3 קוביות לכל מנה), המרק וגרגרי החומוס, ומבשלים רבע שעה אחרי רתיחה.

4 מרסקים את המרק ומתבלים בגראם מסאלה ואם יש צורך במלח.

5 יוצקים לצלחות ומגישים עם קרוטוני הדלעת ששמרנו בצד וגרעיני דלעת.

190 קלוריות למנה

>> בורגול עם ירקות צלויים בראס אל חנות ויוגורט
>> כמה טון ריבה יש בסופגניות שנאכל השנה?