מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וגרעיני דלעת
מחפשים ארוחת ערב חמה לערב קר? המרק הזה הולך לעשות את העבודה כמו שצריך - עם דלעת, גרגרי חומוס ותבלינים מחממים, שיחזקו וישביעו אתכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
דלעת היא מקור נפלא לקרוטן ולחומצה פולית, היא טעימה והיא מחזקת את הצ'י. גם גרגרי חומוס הם מזון מושלם - מכילים חלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים. כמו כן כמות של פי 2 ברזל מהמצוי בעוף. מזון מומלץ לצמחונים ולכולם.
מרכיבים (6 מנות):
700 גרם דלעת, חתוכה לקוביות ללא קליפה
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור טחון
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
1 מקל סלרי קצוץ
11/2 ליטר מרק צח (או מים)
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 שן שום כתושה
1/2 כפית גראם מסאלה
להגשה:
1 כף גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 מניחים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת ומתבלים ב-2 כפות שמן, מלח ופלפל. אופים חצי שעה לריכוך.
3 בינתיים מחממים כף שמן בסיר ומאדים בצל, גזר וסלרי במשך 3 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הדלעת (אם רוצים שומרים 4-3 קוביות לכל מנה), המרק וגרגרי החומוס, ומבשלים רבע שעה אחרי רתיחה.
4 מרסקים את המרק ומתבלים בגראם מסאלה ואם יש צורך במלח.
5 יוצקים לצלחות ומגישים עם קרוטוני הדלעת ששמרנו בצד וגרעיני דלעת.
190 קלוריות למנה