טאג'ין עוף עם ירקות כתומים
אין דבר יותר מנחם ביום חורפי מאשר ארוחה מהבילה ישר מהסיר. הנה ארוחת צהריים שהיא גם משביעה, גם מחממת וגם תעשה לכם ממש טוב
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
התבשיל בהשראת המטבח הצפון אפריקני קרוי על שם כלי החרס המסורתי שבו הוא מבושל ומוגש, אך תוצאות מעולות מתקבלות גם בבישול בסיר רגיל. אל העוף נטול העור והשומן, המספק חלבון מהחי, מצטרפים ירקות כתומים, כמו גזר, בטטה ודלעת, המעניקים שפע טעמים ומרקמים ומתיקות מתונה. ירקות כתומים מכילים קרוטנואידים, שיכולים להפוך בגוף לוויטמין A המחזק את המערכת החיסונית, את הראייה ואת ההתפתחות התקינה של התאים. הם מכילים גם שפע של ויטמין C, חומצה פולית וסיבים תזונתיים.
בין מרכיבי התיבול המסורתיים הייחודיים של התבשיל נכלל הכורכום, שגם לו סגולות בריאותיות מפליגות. בין היתר נמצא שהתבלין הזהוב מסייע בהתגוננות מפני דלקות, משפר את תהליכי העיכול ומגן על הכבד.
מרכיבים (6 מנות):
1.25 ק"ג נתחי פרגיות (כרעיים ללא עור ועצמות) חתוכים לקוביות גדולות
4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
2 בטטות (כ-400 גרם), קלופות וחתוכות לקוביות
3 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות עבות
500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
2 לימונים כבושים, קצוצים דק
2-3 מקלות קינמון
1 כפית כורכום
½ כפית ג'ינג'ר טחון
1 כף דבש
מלח
פלפל שחור
להגשה:
2 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
50 גרם שקדים חצויים, מטוגנים או קלויים
אופן ההכנה:
1 שוטפים את נתחי העוף ומייבשים היטב. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שצבעם הופך אטום.
2 מוסיפים לסיר את הירקות, הלימון, מקלות הקינמון, הכורכום, הג'ינג'ר, הדבש, מלח ופלפל ויוצקים על הכול 1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות. (מסירים מדי פעם את המכסה כדי לבחוש ולבדוק שהתבשיל אינו נחרך. אפשר להוסיף מעט מים רותחים, במידת הצורך).
4 מעבירים את התבשיל לכלי הגשה וזורים על פניו את הפטרוזיליה או הכוסברה ואת השקדים הקלויים. מומלץ להגיש על קוסקוס מלא.
במנה אחת יש 490 קלוריות ו-47 גרם חלבון.