מרק כתום מחמם ומחזק
בחורף, כשהערב יורד והגשם בחוץ, זה זמן נפלא לארוחת ערב משפחתית עם מרק כתום חמים מירקות כתומים טריים ועשירים בבטא קארוטן, החיוני למערכת החיסונית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
בטא קארוטן, המצוי בשפע רב בירקות כתומים, חיוני למערכת החיסון.
הסגולות הרפואיות של ג'ינג'ר וכורכום ידועות אלפי שנים ברפואה העממית ובשנים האחרונות הן גם מגובות במחקרים מדעיים, המוכיחים את יעילותם.
מרכיבים (6 מנות):
2 בטטות
1 בצל לבן גדול
4 גזרים
300 גרם דלעת או דלורית
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
כורכום טחון
מלח
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הבטטות והבצל.
2 חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות.
3 מכניסים לסיר ומכסים במים עד לגובה הירקות.
4 מוסיפים ג'ינג'ר מגורד בפומפייה, כורכום ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
5 טוחנים במעבד מזון יחד עם המים, לקבלת מרקם אחיד.
קלוריות למנה: 177
אפשרויות לגיוון:
* להעשרת הטעם ניתן להוסיף חמאה, נוזל קוקוס או שמנת בתום הבישול, כשהמרק עדיין חם.
* להעשרת הערך התזונתי רצוי להוסיף לארוחה לחם דגנים פרו ביוטי טעים ומועשר בסיבים ייחודיים, שתורמים לתחושת שובע.
* אפשר לקשט בכף שמנת או יוגורט ו/או עירית קצוצה.