אוכל

מרק כתום מחמם ומחזק

בחורף, כשהערב יורד והגשם בחוץ, זה זמן נפלא לארוחת ערב משפחתית עם מרק כתום חמים מירקות כתומים טריים ועשירים בבטא קארוטן, החיוני למערכת החיסונית

טליה לביא, דיאטנית קלינית M.Sc | מגה בעיר | פורסם 20/12/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 2024 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בטא קארוטן, המצוי בשפע רב בירקות כתומים, חיוני למערכת החיסון.

 

הסגולות הרפואיות של ג'ינג'ר וכורכום ידועות אלפי שנים ברפואה העממית ובשנים האחרונות הן גם מגובות במחקרים מדעיים, המוכיחים את יעילותם.

מרכיבים (6 מנות):

2 בטטות

1 בצל לבן גדול

4 גזרים

300 גרם דלעת או דלורית

כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

כורכום טחון

מלח

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבטטות והבצל.

2 חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות.

3 מכניסים לסיר ומכסים במים עד לגובה הירקות.

4 מוסיפים ג'ינג'ר מגורר בפומפייה, כורכום ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות. 

5 טוחנים במעבד מזון יחד עם המים, לקבלת מרקם אחיד.

קלוריות למנה: 177

אפשרויות לגיוון:

* להעשרת הטעם ניתן להוסיף חמאה, נוזל קוקוס או שמנת בתום הבישול, כשהמרק עדיין חם.

* להעשרת הערך התזונתי רצוי להוסיף לארוחה לחם דגנים פרו ביוטי טעים ומועשר בסיבים ייחודיים, שתורמים לתחושת שובע.

* אפשר לקשט בכף שמנת או יוגורט ו/או עירית קצוצה.

מרק גזר (צילום: Oksana Mizina, Shutterstock)
מרק גזר|צילום: Oksana Mizina, Shutterstock

שאלות תשובות

איך נדע כמה זה 300 גרם דלעת?

החתיכות הארוזות שקונים בסופר או אצל הירקן בדרך כלל שוקלות בסביבות ה-500 גרם. במרקים כמו זה אין חובה לדייק בכמויות, אז אפשר פשוט לקנות קובייה של דלעת ולהשתמש בכולה. 

איך אפשר להסמיך את המרק?

מוסיפים קצת קווואקר או עדשים כתומות יחד עם המים. 

איך מבטיחים שהמרק לא יהיה מתוק מדי?

הבטטות הן האחראיות העיקריות למתיקות במרק. אם רוצים אותו פחות מתוק מורידים את הכמות שלהן ומוסיפים גזר ודלעת. 

כמה שמנת מתוקה מוסיפים בסוף? (אם רוצים)

בערך חצי כוס. אם רוצים יותר אפשר כמובן להוסיף.