צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
באה בריא: מעדן תותים
בין ים הקינוחים מלאי החמאה, השומן והסוכר צצה ליה שומרון פינדר עם קינוח פשוט שמכיל 4 מרכיבים בלבד וכולו בריאות (והוא אפילו פרווה וטבעוני). כדאי להכין מהר מהר, לפני שתיגמר לכם העונה של התותים
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 11/03/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
חלב קוקוס ותותים משתלבים נפלא ביחד ותמיד מזכירים לי את מעדן ילדותי - פרילי תות. הקפידו להשתמש בחלב או נוזל קוקוס ולא בקרם קוקוס המכיל אחוזי שומן גבוהים יותר.
מרכיבים :
500 גרם תותים, חתוכים גס
1/2 כוס חלב קוקוס
כף מייפל
כף שקדייה (ממרח שקדים)
אופן ההכנה:
1 בסיר קטן, שמים את התותים עם חלב הקוקוס והמייפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים תוך כדי בחישה 15-20 דקות, עד שכל התותים התפרקו והנוזל הפך ורוד וסמיך.
2 מסירים מהאש ובוחשים פנימה כף שקדייה.
3 שמים בכלים קטנים ומצננים במקרר לפני ההגשה. ניתן גם להקפיא בתבניות ארטיקים.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.