קרקר בריאות תוצרת בית
חבל על הכסף שאתם זורקים בכל שבוע על קרקרים קנויים. המתכון הזה גם הרבה יותר בריא וגם חוסך לכם כסף בסופו של דבר - 5 מרכיבים מיוחדים (ומים ומלח) ויש לכם קרקרים מפוצצים בבריאות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
קרקרים מלאים קנויים יקרים מאוד משום מה, אבל קל מאוד להכין אותם בבית. הנה מתכון בסיסי, שעליו אפשר להוסיף תבלינים לפי טעמכם: זעתר, בזיליקום, מרווה, שום או כל דבר אחר העולה על רוחכם.
מרכיבים :
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח שיפון
כף זרעי פשתן
כף שומשום מלא
1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן זית - למרות ששמן הקוקוס נותן פריכות יותר טובה)
1/2 1 כוסות מים
1/2 1 כפיות מלח
כף סילאן (לא חובה, אבל מאוד משדרג)
אופן ההכנה:
1 מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
2 מרדדים את הבצק על נייר לעובי של 2-3 מ"מ.
3 חורצים את הבצק לקרקרים (לא יוצאים עם הסכין או הגלגלת עד לצד השני של הבצק, זה שקרוב לנייר האפייה), ומעבירים לתבנית תנור (המתכון מספיק לכ-2 תבניות תנור גדולות). מעבירים את התבנית למקפיא לכ-5 דקות, דבר שעוזר לקבל מרקם פריך במיוחד. אם משתמשים בשמן זית, אין צורך להעביר את הבצק למקפיא.
4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות. מצננים ומפרידים.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.