אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פסטה עם לבבות ארטישוק וזיתים

כמה כיף לשלוף שקית מהמקפיא, וליהנות מלבבות ארטישוק טעימים שלא צריך לנקוף בשבילם אצבע. עכשיו רק נשאר לערבב אותם עם פסטה מלאה, לימון וזיתים, ולקבל מנה מהירה, בריאה, כיפית וטעימה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 01/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זוהי עונת הארטישוקים, ואני באמת אוהבת לבבות ארטישוק, אבל חייבת להודות שאני מסתייגת מלהתעסק איתם. אז עשיתי מעשה, ובהשראת הארטישוקים הטריים הכנתי מנה עם לבבות ארטישוק קפואים. האמת, היה ממש קל ועבד מצוין!

 

אני ממליצה להכין את המתכון עם פסטה מלאה - מקמח מלא או מאורז מלא. רק שימו לב, פסטה מקמח מלא תהיה טעימה יותר אם היא מקמח דורום מלא.

מרכיבים :

1 חבילת פסטה מאורז מלא (או כל פסטה מלאה אחרת)

400 גרם תחתיות ארטישוק, קפואות ומופשרות

2-3 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית

1/2 ראש שום ירוק (או 2 שיני שום פרוסות)

חופן כוסברה קצוצה

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס

10 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

מלח

פלפל שחור

1/4 כפית שבבי צ'ילי (או יותר, לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2 פורסים את לבבות הארטישוק, מערבבים עם מיץ הלימון ומניחים בצד.

3 מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את השום כ-2 דקות. מוסיפים את רצועות הארטישוק (עם יתרת מי הלימון) וממשיכים לערבב במחבת.

4 מוסיפים את הכוסברה, הבצל הירוק וזיתי הקלמטה, ומבשלים עוד 5 דקות יחד.

5 מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומתבלים. מסירים מהאש ומגישים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 >> בשבוע שעבר הכנו פאי אפרסמון ושקדים

>> המון מתכונים שווים לפסח