צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סיידר חם עם מרכיב סודי
עד שסוף סוף זכינו ליום גשום - לא ננצל אותו לאיזה משקה מהביל וטעים? אז הנה הוא: הסיידר הכי מופרע ומדליק שפגשתם אי פעם, עם חיזוק של לא אחר מאשר שומר
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 28/01/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אוהבי השומר ישמחו מאוד לגלות את הסיידר הזה, עם הטוויסט המעניין בטעמים. מפתיע עד כמה השומר תורם מטעמו לסיידר, אבל עוד יותר מזה - כמה הסיידר תורם לטעמו של השומר. הכי חשוב: אל תזרקו את השומר אחרי הבישול – הגישו אותו כחלק מהסיידר ונשנשו אותו אחרי השתייה. ההנאה מובטחת.
מרכיבים :
1/3 כוס תרכיז תפוחים טבעי + 2 כוסות מים
גרידת לימון
מקל קינמון
שומר אחד, חצוי לאורכו
אופן ההכנה:
1 מחממים את מיץ התפוחים בסיר עם הלימון והקינמון.
2 לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מוסיפים את השומר ומבשלים עוד 10 דקות.
3 מגישים, ולא שוכחים לאכול את השומר בסוף!
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.