אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל קינואה עם עלי סלק ושומר

ארוחת ליל הסדר עדיין יושבת לכם מאתמול? כדאי שתאכלו היום משהו מזין, בריא ושלא יכביד עליכם, כמו תבשיל הקינואה הזה שייקח לכם כולה חצי שעה של הכנה, כולל הכל. וכן, קינואה כשרה לפסח, גם לאוכלי קטניות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 15/04/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עלי הסלק הם משהו מיוחד וכדאי להספיק ליהנות מהם לפני שנגמרת העונה. יש להם את כל התכונות של עלים ירוקים - ברזל, כלורופיל אנטיאוקסידנטים וכו' וגם את כל התכונות של סלק כמו חיזוק הדם וברזל (שוב). 


אני מאוד אוהבת להשתמש בהם כי הם נותנים טעם אדמתי ורענן, ואפילו מעט צבע אדמדם לתבשילים. במקרה של התבשיל הזה, עדיף לא לבשל את הירקות ביחד עם הקינואה, אלא לבשל בנפרד ולערבב לאחר מכן כדי שכל מרכיב יתבשל בדיוק כמה שהוא צריך, ולא יותר מזה.

מרכיבים (5 מנות):

כוס קינואה

כפית שטוחה של מלח

2 כפות שמן זית

בצל, חתוך לרצועות

שן שום, כתושה

שומר, חצוי ופרוס לפרוסות דקות

5 עלי סלק גדולים (או מנגולד), חתוכים לרצועות לרוחב

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 שוטפים במסננת דקה את הקינואה ומסננים היטב. מעבירים לסיר יבש וקולים את הקינואה (ללא שמן) עד שהיא מתייבשת ועולה ממנה ריח אגוזי. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 18-20 דקות, עד שנגמרים המים.

2 במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ואת השומר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות נוספות.

3 מוסיפים את עלי הסלק, מתבלים ומערבבים, ומאדים על אש בינונית כ-10 דקות.

4 מאחדים בין התבשיל לקערת הקינואה, מערבבים מתקנים תיבול ומגישים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 >> והנה גם מתכון לסלט סלק חי ומגניב
>> בשבוע שעבר הכנו אורז מלא מוקפץ עם פלפלים ואפונת שלג
>> לכל המתכונים לפסח