אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות עוף עם שיבולת שועל

כנראה הקציצות הבריאות והמזינות ביותר שתוכלו להכין לילדים שלכם, בזכות הסיבים התזונתיים הרבים שבשיבולת השועל. ועם האפונה ברוטב - אין סיכוי שהם יגידו לא

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 04/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם עוף טחון

3/4 כוס שיבולת שועל, שהושרתה בכוס וחצי מים למשך רבע שעה

1 בצל, קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

1 פחית חלב קוקוס או מי קוקוס

כוס מים

כפית כורכום

1/2 כפית כמון

קורט קינמון

מלח

פלפל שחור

כוס אפונה קפואה, שהופשרה במים רותחים

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל מרכיבי הקציצות במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.

2 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב חלב קוקוס ומים, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.

3 יוצרים קציצות מתערובת העוף, מכניסים לרוטב ומבשלים כ-15 דקות.

4 מוסיפים את האפונה ומבשלים 5 דקות נוספות.

5 מגישים על אורז מלא.

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו סיידר תפוחים עם מרכיב סודי