אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת תפוזים אישית

מתים על עוגות תפוזים, אבל מתבאסים מכמות הביצים והפחמימות הריקות? הנה לכם אלטנרטיבה מעולה: מתוקה, טעימה, והכי חשוב - בריאה מכל הכיוונים

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 22/04/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זה כבר כמה זמן שאני מתכננת להכין עוגת תפוזים בריאה - בלי מיליון ביצים, סוכר וקמח לבן, אבל גם בלי להתפשר על הטעם. אז הורדתי את כמות הביצים, השתמשתי בקמח מלא, בסוכר חום וגם במעט דבש - וקיבלתי עוגות טעימות להפליא, במרקם שמזכיר עוגת סולת עשירה. זהירות, קשה להפסיק לנשנש.

מרכיבים (12 מנות):

3 ביצים

1 כפית גרידת תפוז

1 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן קנולה)

1/2 כוס סוכר חום דמררה (אפשר לטחון אותו לאבקת סוכר)

2 כוסות קמח כוסמין מלא

מעט קינמון

1 כף אבקת אפייה

3 כפות דבש - במצב צבירה נוזלי

שבבי קוקוס, לפיזור מלמעלה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים, השמן, הסוכר, הקמח, הקינמון ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת, אבל לא יותר מזה.

3 מוסיפים את הדבש בהדרגה תוך כדי ערבוב.

4 משמנים 12 תבניות אישיות ויוצקים את התערובת. מפזרים מעל מעט שבבי קוקוס (לא חובה) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל קינואה משגע