עוגת תפוזים אישית
מתים על עוגות תפוזים, אבל מתבאסים מכמות הביצים והפחמימות הריקות? הנה לכם אלטנרטיבה מעולה: מתוקה, טעימה, והכי חשוב - בריאה מכל הכיוונים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
זה כבר כמה זמן שאני מתכננת להכין עוגת תפוזים בריאה - בלי מיליון ביצים, סוכר וקמח לבן, אבל גם בלי להתפשר על הטעם. אז הורדתי את כמות הביצים, השתמשתי בקמח מלא, בסוכר חום וגם במעט דבש - וקיבלתי עוגות טעימות להפליא, במרקם שמזכיר עוגת סולת עשירה. זהירות, קשה להפסיק לנשנש.
מרכיבים (12 מנות):
3 ביצים
1 כפית גרידת תפוז
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן קנולה)
1/2 כוס סוכר חום דמררה (אפשר לטחון אותו לאבקת סוכר)
2 כוסות קמח כוסמין מלא
מעט קינמון
1 כף אבקת אפייה
3 כפות דבש - במצב צבירה נוזלי
שבבי קוקוס, לפיזור מלמעלה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים, השמן, הסוכר, הקמח, הקינמון ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת, אבל לא יותר מזה.
3 מוסיפים את הדבש בהדרגה תוך כדי ערבוב.
4 משמנים 12 תבניות אישיות ויוצקים את התערובת. מפזרים מעל מעט שבבי קוקוס (לא חובה) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.