אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות דלורית טבעוניות

איך עושים לביבות בלי ביצים? מסתבר שזה ממש לא מסובך: מבשלים דוחן, מוסיפים אליו איזה ירק שרוצים ומקבלים לביבות מזינות וטעימות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 12/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ממש קל להכין לביבות: מערבבים ביצה וקמח, וכל ירק שנרצה כבר יידבק. אבל איך מכינים לביבות בלי ביצים? יש כל מיני אפשרויות. אפשר להשתמש בטחינה, בתפוח אדמה מבושל, בעדשים טחונות או בעמילן של דגנים.
אחד הדגנים הפחות מוכרים הוא הדוחן, שלו טעם ייחודי ותכונה בולטת - לאחר בישול בהרבה מים הוא נהיה דביק. חשבתי לנצל את התכונה הזאת להכנת לביבות ללא ביצים, וזה אכן עבד. פשוט מבשלים את הדוחן בנפרד, ולאחר מכן מערבבים אותו עם ירק כרצונכם (בכל יחס בו הוא עדיין דומיננטי), מוסיפים איזה עשב תיבול ותבלינים, ויש לכם לביבות טעימות, מזינות וטבעוניות.

מרכיבים :

1 כוס דוחן

200 גרם דלורית

1 בצל

1/4 כוס שומשום קלוי

2 גבעולי כוסברה קצוצה

2 גבעולי בצל ירוק

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון

1 כפית כורכום

פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הדוחן: שמים בסיר את הדוחן עם 2 וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-30 דקות או עד שנגמרים המים.

 

2 מגררים את הדלורית וקוצצים את הבצל.

 

3 מערבבים יחד את כל המרכיבים ולשים את התערובת תוך כדי דחיסה.

 

4 מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על נייר האפייה במרווחים אחידים. מועכים את הכדורים קלות כדי לקבל לביבות בעובי כ-1 ס"מ.

 

5 בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.) אופים את הלביבות במשך כ-30 דקות, עד שמתקבל צבע יפה וזהוב.

 

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס טבעוניים