אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קוסקוס עם קולרבי אפוי

ברגע שזורקים קולרבי לתנור עם קצת שמן זית ומלח, הוא הופך להיות ירק שונה לגמרי, שפשוט הולך נהדר עם קוסקוס. שדכו אותו לקוסקוס מלא ותקבלו ארוחת צהרים קלילה ומלאה בדברים שיעשו לכם טוב

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 04/03/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש משהו מאוד מיוחד בקולרבי אפוי. הוא כאילו מאבד את מרקמו ואת טעמו והופך להיות ירק אחר - עדין כל כך, טעים כל כך, פשוט תענוג.


קוסקוס מלא לדעתי, הוא אחד הדגנים המלאים שהכי קל לאהוב כי הוא מאוד דומה לקוסקוס הרגיל. מי שרוצה, יכול להחליף כאן את הקוסקוס בבורגול או בקינואה, זה יעבוד מצוין.

מרכיבים :

3 קולרבי קלופים וחתוכים לקוביות

3/4 כוס קוסקוס מלא

2 כפות שמן זית

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס

1/2 צרור כוסברה קצוצה גס

מלח

פלפל שחור

1/4 לימון קצוץ על קליפתו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן.

2 מערבבים את קוביות הקולרבי עם כף שמן ומעט מלח ואופים בתנור כ-20 דקות.

3 מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הקוסקוס יחד עם עשבי התיבול. מערבבים כ-2 דקות, מוסיפים את הקולורבי, מלח ופלפל ומערבבים במשך 2 דקות נוספות.

4 מסירים מהאש, מוסיפים את הלימון, מערבבים ומגישים.

 * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל שעועית צהובה