מאז שאני אמא אני מוצאת את עצמי מחפשת פתרונות קלים, בריאים ומזינים לארוחות מחוץ לבית. הרבה אמהות פותרות את הסוגיה הזאת בעזרת חטיפים קנויים, אבל המטרה שלי הייתה למצוא משהו קצת יותר מזין, ומצד שני לא מסורבל להכנה ולנשיאה. הפתרון הכי מתאים במצב כזה הוא כריך, אבל אז נשאלת השאלה - כריך עם מה? גבינה, טחינה ואבוקדו זה מצוין, אבל זה לא מספיק. אז הרשו לי להוסיף ממרח חדש למאגר שלכם, שהוא טעים ומזין מאין כמוהו: ממרח קישואים וקשיו.

ממרח קישואים וקשיו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ממרח קישואים וקשיו. מושלם על פרוסה עם ביצה קשה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הקשיו עשיר מאוד בברזל ובסידן, ומכיוון שלילדים קטנים אין ממש אפשרות ליהנות ממנו בצורתו המקורית (בגלל סכנת חנק), אנחנו טוחנים אותו ובזה הופכים אותו לנגיש; שמן זית – שמן בכבישה קרה מכתית מעולה,הוא הבריא ביותר לשימוש יומיומי במטבח; שום – ידוע בכינויו "האנטיביוטיקה של הטבע", וגם יש לו טעם נהדר.

ממרח קישואים וקשיו

המרכיבים:
1/2 כוס אגוזי קשיו
5 קישואים כהים או בהירים
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1.משרים את אגוזי הקשיו במים רותחים למשך חצי שעה (או במים רגילים למשך לילה), ומחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2.מערבבים בכלי קטן את שמן הזית והשום עם המלח והפלפל. חותכים את הקישואים לרצועות לאורך ומושחים אותם בתערובת השמן והשום. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, עד שהקישואים משחימים קלות. מצננים.

3. מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים יחד עם הקישואים במעבד מזון לכדי ממרח אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

4.מגידים על לחם או טוסטונים עם ביצה קשה מלמעלה.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

>> בשבוע שעבר הכנו יופי של עוגת גזר
>> התחלתם להתכונן לפסח? לא, כי כדאי