אוכל
צילום׃ שי וזדיאס, mako אוכל

קציצות אורז ועשבי תיבול

יש שתי אפשרויות להכין את הקציצות/לביבות האלה. הראשונה היא להכין אורז, והשנייה היא להשתמש באורז שנשאר מארוחה קודמת. כך או כך, התוצאה היא קציצה מלאה ירוקים ועם הדבר הכי כיפי: אורז בטיגון קל שנהיה קריספי

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 25/04/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (14 מנות):

שלושת רבעי כוס אורז בסמטי (או 2 כוסות אורז בסמטי מבושל)

2 כפות שמן זית

שלושת רבעי כפית מלח

כוס ורבע של מים

עשבי תיבול לפי טעמכם (פטרוזיליה, בצל ירוק, בזיליקום, סלרי)

עגבנייה

2 ביצים

3 כפות פרמזן מגורר

2 כפות קמח עדשים (או כל קמח אחר)

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז: מחממים היטב סיר. מוסיפים את שמן הזית, האורז והמלח ומערבבים היטב עד שהאורז יהיה עטוף בשמן. מוסיפים את המים, מערבבים וסוגרים עם מכסה. מביאים לרתיחה.

2 מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים כ-13 דקות. מסירים מהאש.

3 משאירים את הסיר סגור לעוד כ-5 דקות. מעבירים לקערה רחבה ומצננים.

4 קוצצים דק את כל עשבי התיבול (בסך הכל כוס אחת של עשבים אחרי הקיצוץ) ומגררים את העגבניות בפומפייה.

5 בקערה גדולה מערבבים היטב את האורז עם עשבי התיבול והעגבנייה עם הביצים, הפרמזן וקמח העדשים, מכסים בניילון נצמד ומעברים למקרר לחצי שעה לפחות.

6 מחממים היטב מחבת טפלון רחבה ומוסיפים מעט שמן לטיגון.

7 מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצה, פוחסים בעדינות ומניחים במחבת. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, על לקבלת צבע שחום אבל לא שרוף (וחוזרים על הפעולה עד סיום התערובת).

8 מניחים על צלחת עם נייר סופג ואוכלים.