פאייה צמחונית יפהפייה
יש מנות שהן פשוט חגיגה: פאייה צמחונית (בינינו? גם טבעונית) שחוגגת את כל מה שיפה וטעים בטבע, כלומר ירקות, תבלינים ואפילו קשיו וצימוקים. מנה עשירה ומרשימה באפס מאמץ, רגע לפני שהעננים שוב מכסים את השמיים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
מרכיבים:
3 כפות שמן
6 בצלצלים אדומים קטנים, חתוכים ל-6
3 שיני שום, פרוסות
1 סלסילת פטריות, פרוסות דק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
1 כוס אורז מלא, שטוף היטב
1 כוס עדשים אדומות, שטופות היטב
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
2 כוסות מיץ אננס
2 כוסות מים
לירקות:
3 כפות שמן
3 שיני שום, פרוסות
1 כוס אפונה ירוקה מופשרת
חצי חבילה שעועית ירוקה עדינה מופשרת (400 גרם)
12 עגבניות שרי, חצויות
4 ארטישוקים כבושים שרויים בשמן (לא חובה)
3 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות של 5 ס"מ
1 סלסילת פטריות שלמות
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
רבע כוס צימוקים
חצי כוס קשיו קלוי
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
פלחי לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצלצלים כ-8 דקות.
2 מוסיפים שום, פטריות ופלפל חריף. מקפיצים 3 דקות, מוסיפים עדשים ואורז, מערבבים כ-2 דקות תוך כדי טיגון, מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים מיץ אננס ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
3 במקביל מחממים שמן בווק או במחבת גדולה. מוסיפים שום, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, עגבניות, ארטישוקים חצויים, בצל ירוק, פטריות ופלפל צהוב. מקפיצים 2-3 דקות, רק עד שהירקות מתחממים.
4 מסדרים את הירקות על האורז ומפזרים צימוקים, קשיו ופטרוזיליה. מגישים חם עם פלחי לימון.