אוכל
צילום׃ אסף אמברם

פאייה צמחונית יפהפייה

יש מנות שהן פשוט חגיגה: פאייה צמחונית (בינינו? גם טבעונית) שחוגגת את כל מה שיפה וטעים בטבע, כלומר ירקות, תבלינים ואפילו קשיו וצימוקים. מנה עשירה ומרשימה באפס מאמץ, רגע לפני שהעננים שוב מכסים את השמיים

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 04/12/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

מרכיבים:

3 כפות שמן

6 בצלצלים אדומים קטנים, חתוכים ל-6

3 שיני שום, פרוסות

1 סלסילת פטריות, פרוסות דק

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

1 כוס אורז מלא, שטוף היטב

1 כוס עדשים אדומות, שטופות היטב

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

2 כוסות מיץ אננס

2 כוסות מים

לירקות:

3 כפות שמן

3 שיני שום, פרוסות

1 כוס אפונה ירוקה מופשרת

חצי חבילה שעועית ירוקה עדינה מופשרת (400 גרם)

12 עגבניות שרי, חצויות

4 ארטישוקים כבושים שרויים בשמן (לא חובה)

3 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות של 5 ס"מ

1 סלסילת פטריות שלמות

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות

רבע כוס צימוקים

חצי כוס קשיו קלוי

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

פלחי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצלצלים כ-8 דקות.

2 מוסיפים שום, פטריות ופלפל חריף. מקפיצים 3 דקות, מוסיפים עדשים ואורז, מערבבים כ-2 דקות תוך כדי טיגון, מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים מיץ אננס ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.

עדשים אדומות, סוגת (צילום: יחסי ציבור)
עדשים אדומות, סוגת|צילום: יחסי ציבור

לאתר סוגת

3 במקביל מחממים שמן בווק או במחבת גדולה. מוסיפים שום, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, עגבניות, ארטישוקים חצויים, בצל ירוק, פטריות ופלפל צהוב. מקפיצים 2-3 דקות, רק עד שהירקות מתחממים.

4 מסדרים את הירקות על האורז ומפזרים צימוקים, קשיו ופטרוזיליה. מגישים חם עם פלחי לימון.