אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

פאד קפאו

רוצים להתחיל להיפרד מהג'אנק ולעבור לתזונה כמו שצריך? המנה הזאת יכולה להיות הסיפתח המושלם: גם אורז, גם בשר, גם טעמים תאילנדיים מהממים וגם שעה הכנה כולל הכל

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 01/11/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

כוס אורז פרסי (אפשר להמיר באורז בסמטי, ואפילו באורז מלא. במקרה כזה המנה תצא יותר מזינה אך פחות תאילנדית)

500 גרם בשר בקר טחון גס או קצוץ בסכין (צלעות או צוואר)

6 בצלי שאלוט

3 שיני שום

1 פלפל צ'ילי אדום

1 פלפל צ'ילי ירוק

15 יחידות לוביה או שעועית ירוקה

3 גבעולי בצל ירוק

5 כפות שמן

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב דגים תאילנדי

1 כף סוכר חום

מלח

חופן עלי בזיליקום

להגשה:

בוטנים מטוגנים

ביצת עין

עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה.

2 פורסים דק את בצלי השאלוט והשום. פורסים גם את הפלפלים, השעועית והבצל הירוק.

3 מחממים שמן בווק ומטגנים את השאלוט והשום עד להשחמה. מוסיפים את הצ'ילי והלוביה ומטגנים עוד 3 דקות.

4 מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מחליף את צבעו.

5 מוסיפים את הסויה, רוטב הדגים הסוכר החום והמלח ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק והבזיליקום ומערבבים.

6 להגשה: מסדרים בצלחת שליש מהאורז ועליו שליש מתערובת הבשר. מניחים את ביצת העין ומפזרים כוסברה ובוטנים.