אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

חטיף חומוס מתוק, חריף ומלוח

הילד שוב מבקש חטיף תעשייתי שמעמיס עליכם רגשות אשם? לא עוד: פנו לעצמכם קצת זמן איכות הילדים וצרו יחד איתם את אחד החטיפים הכי ממכרים שנתקלנו בהם לאחרונה

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 12/01/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

2 כוסות חומוס יבש (שהושרו לילה או לפחות 8 שעות)

שליש כוס שמן זית

שליש כוס סילאן

2 כפיות פפריקה מעושנת

כפית וחצי צ'ילי יבש

כפית סחוג או חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק דק

כף מלח גס

אופן ההכנה:

1 מסננים את גרגירי החומוס ומבשלים בסיר עם מים טריים עד שהם מוכנים לאכילה (כ-40-50 דקות, תלוי כמה הם טריים וכמה זמן הם הושרו. שימו לב לא לבשל אותם יותר מדי, שלא יתפרקו). מסננים היטב ומצננים.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מערבבים יחד בקערה את כל שאר החומרים.

4 מעבירים את גרגירי החומוס לקערה ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

5 אופים כ-20 דקות, מוציאים, מערבבים בעדינות ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות לפחות (שימו לב שהגרגירים לא נשרפים).

6 מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

>> בפעם שעברה הכנו קובה בסנייה