אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

חומוס עדשים אדומות

אנחנו מתארים לעצמנו שאתם מתכננים לנגב לא מעט חומוס ביום העצמאות הקרוב - אז אם בא לכם לגוון קצת, דאגנו לכם למתכון ל"חומוס" קצת אחר, צבעוני וסופר בריא: חומוס עדשים אדומות שיעשה לכם שמח בפיתה

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 01/05/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 פלפל אדום בינוני

1 כוס עדשים אדומות

2 וחצי כוסות מים

3 שיני שום

מיץ מחצי לימון גדול

1 כפית שמן זית

שלושת רבעי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

כפית כמון

כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

2 מחוררים בעזרת מזלג את הפלפל מכל צדדיו.

3 מניחים את הפלפל במרכז התבנית, צולים בתנור כ-20-30 דקות (או עד שהפלפל נחרך ומתרכך, וניתן לקלפו בקלות). מקלפים ומנקים את הפלפל ומניחים בצד.

4 מרתיחים את המים בסיר גדול, מכניסים פנימה את העדשים, מנמיכים את האש ונותנים לעדשים להתבשל כ-8 דקות. מסננים את העדשים ומניחים בצד.

5 מעבירים את העדשים המבושלות, הפלפל וכל שאר המרכיבים למעבד מזון (אפשר גם בבלנדר וניתן אפילו לטחון את התערובת בעזרת בלנדר ידני בקערה מתאימה).

6 טוחנים את התערובת עד לקבלת המרקם הרצוי. במידה ויש צורך, מתקנים תיבול.

* ניתן לשמור את החומוס בכלי אטום עד שבוע במקרר.

* נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.