חומוס עדשים אדומות
אנחנו מתארים לעצמנו שאתם מתכננים לנגב לא מעט חומוס ביום העצמאות הקרוב - אז אם בא לכם לגוון קצת, דאגנו לכם למתכון ל"חומוס" קצת אחר, צבעוני וסופר בריא: חומוס עדשים אדומות שיעשה לכם שמח בפיתה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 פלפל אדום בינוני
1 כוס עדשים אדומות
2 וחצי כוסות מים
3 שיני שום
מיץ מחצי לימון גדול
1 כפית שמן זית
שלושת רבעי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
2 מחוררים בעזרת מזלג את הפלפל מכל צדדיו.
3 מניחים את הפלפל במרכז התבנית, צולים בתנור כ-20-30 דקות (או עד שהפלפל נחרך ומתרכך, וניתן לקלפו בקלות). מקלפים ומנקים את הפלפל ומניחים בצד.
4 מרתיחים את המים בסיר גדול, מכניסים פנימה את העדשים, מנמיכים את האש ונותנים לעדשים להתבשל כ-8 דקות. מסננים את העדשים ומניחים בצד.
5 מעבירים את העדשים המבושלות, הפלפל וכל שאר המרכיבים למעבד מזון (אפשר גם בבלנדר וניתן אפילו לטחון את התערובת בעזרת בלנדר ידני בקערה מתאימה).
6 טוחנים את התערובת עד לקבלת המרקם הרצוי. במידה ויש צורך, מתקנים תיבול.
* ניתן לשמור את החומוס בכלי אטום עד שבוע במקרר.
* נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.