אוכל
צילום׃ שי וזדיאס, mako אוכל

גונדי "קיפודים" טבעוני

במטבח הפרסי יש גונדי ויש קציצות עם אורז, שזכו לכינוי "קציצות קיפודים" בגלל האורז שבתוכן שקופץ בבישול החוצה כמו קוצים. הקציצות האלו הן שילוב של שניהם, והן גם טבעוניות ונטולות גלוטן. בקיצור - ניצחון

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 21/02/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 קציצות:

1 כוס קמח חומוס (קלוי או לא קלוי)

1 בצל

צרור פטרוזיליה קטן

חופן עלי סלרי

רבע כפית כורכום

רבע כפית הל טחון

חצי כפית כוסברה יבשה טחונה

רבע כפית כמון

כפית וחצי מלח

4 כפות שמן זית

חצי כוס אורז יסמין

למרק:

חצי בצל

2 גזרים קלופים, פרוסים גס

2 גבעולי סלרי חתוכים גס

3 קישואים קטנים

1 כף שמן זית

צרור פטרוזיליה קטן, קצוץ

2 כפיות מלח גס

2 ליטר מים

אופן ההכנה:

>> מתכונים לפסח

1. מכינים את תערובת הקציצות: טוחנים היטב במעבד מזון את הבצל ועשבי התיבול.

2 בקערה רחבה מערבבים את קמח החומוס וכל התבלינים. מוסיפים את התערובת הטחונה של הבצל ועשבי התיבול וגם את השמן והאורז ומערבבים היטב לקבלת עיסה סמיכה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

3 מכינים את המרק: קוצצים את הבצל. קולפים את הגזרים וחותכים גס אותם ואת הסלרי. בעזרת מזלג חורצים את הקישואים לאורכם (מתקבלים פסים חרוטים) וחותכים אותם לפרוסות רחבות.

4 מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים את שמן הזית והירקות ומערבבים היטב. מטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, המלח והמים ומביאים לרתיחה.

5 מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים כחצי שעה.

6 מסננים את המרק ושומרים את הירקות בצד להגשה.

קיפודי גונדי טבעוני (צילום: שי וזדיאס, mako אוכל)
קיפודי גונדי טבעוני|צילום: שי וזדיאס, mako אוכל

7 מחזירים את הסיר עם המרק המסונן לכיריים. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג בעזרת ידיים מעט רטובות, ומכניסים בזהירות למרק הרותח. מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה.

8 מבשלים 25 דקות, ומגישים עם הירקות.

*אם אתם לא מתכוונים לאכול את הגונדי-קיפודים מיד, מומלץ להוציא בזהירות את הקציצות לכלי נפרד, ורק בעת ההגשה ליצוק עליהן מרק. זאת משום שאם הקציצות יישארו במרק החם הוא עלול להסמיך מאוד מהעמילן של החומוס, ולהפוך לדייסה.