אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

עגבניות ממולאות קינואה

בתור פריקים של ממולאים, אנחנו תמיד שמחים לגלות עוד גרסה שלא חשבנו עליה. הפעם מדובר במתכון אפוי, צמחוני, אקסטרה בריא וממש לא משמין; בקיצור, כל מה שאנחנו מחפשים באוכל - בתבנית ממולאים אחת. ברור שלקחנו

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 21/02/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 עגבניות בשרניות

חצי כוס קינואה מבושלת

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק, קצוץ דק

רבע כוס חמוציות לא ממותקות

חצי כפית מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חותכים מהעגבניות את הרבע העליון ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן העגבניות בעזרת כפית.

3 משמנים תבנית אפייה ומסדרים את העגבניות.

4 מערבבים בקערה גדולה קינואה, אגוזי מלך, פטרוזיליה, בצל ירוק, חמוציות, מלח ופלפל.

5 ממלאים כל עגבנייה בתערובת וסוגרים עם הרבע העליון ששמרנו בצד. משמנים מעט בעזרת מברשת.

6 אופים את העגבניות 40-50 דקות או עד שהן זהובות ורכות. מגישים חם.

* אין לכם קינואה מוכנה? הכי קל לבשל קינואה כמו פסטה. קולים אותה מעט במחבת עם קצת שמן, מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שהיא רכה די הצורך, עניין של עד 10 דקות. מסננים, ומוכן.

נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה  במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.

>> בפעם שעברה הכנו מרק גריסים וירקות