אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

ההשראה לתבשיל הזה היא האלו גובי (תפוח אדמה וכרובית, בהתאמה) ההודי. ההבדל הוא שפה מה שהופך את הרוטב לסמיך ועשיר הוא מחית של אפונה – שמוסיפה על הדרך עוד שכבה של טעמים והרבה הרבה בריאות

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 13/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שלושת רבעי כוס אפונה יבשה, מושרית ללילה במים

כרובית, מפורקת לפרחים

2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

שמן זית

כפית זרעי חרדל

2 בצלים, קלופים וקצוצים דק

3 שיני שום, כתושות

1 כף ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק מאוד

חצי כפית כורכום

חצי כפית עד כפית פפריקה מעושנת

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מסננים את האפונה, מעבירים לסיר קטן ומבשלים עם כ-3 כוסות מים 45 דקות, או עד שהאפונה רכה ומתפוררת. מרסקים את האפונה עם כוס אחת ממי הבישול ושמים בצד (שומרים את שאר נוזלים, למקרה שהתבשיל יהיה סמיך מדי).

3 מערבבים בקערה רחבה את הכרובית ותפוחי האדמה עם מעט שמן זית. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים בתנור עד לצריבה – כ-15-20 דקות.

4 מחממים היטב סיר רחב וגדול. מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת זרעי החרדל. מערבבים היטב. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והתבלינים, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לאדות עד שהבצל מתרכך.

5 מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הירקות שנצלו בתנור ומערבבים היטב. מוסיפים את רסק האפונה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כך כ-5 דקות. מוודאים שתפוחי האדמה רכים, טועמים ומתקנים תיבול.

6 מומלץ להגיש עם חצי לימון ועלי כוסברה טריים.

* שימו לב, ככל שהתבשיל "יעמוד" עמילני האפונה ותפוחי האדמה יסמיכו אותו. זכרו שתמיד אפשר לדלל אותו במי הבישול של האפונה.

>> בפעם שעברה הכנו שעועית לבנה ברוטב עגבניות ביתי