אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות עדשים אדומות

החגים נגמרו, החיים התחילו, ושוב אנחנו מוצאים את עצמנו במחשבות מה אפשר לעשות כדי להיות אנשים טובים ובריאים יותר. אז התשובה מתחילה בקציצות העדשים האלה, שיעשו לכם חשק להתחיל לאכול בריא, אפקטיב אמידיאטלי

רעות עזר | mako אוכל | פורסם 04/10/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-20 לביבות:

2 כוסות עדשים אדומות

1 בצל בינוני

1 תפוח אדמה בינוני

20 עלי נענע

חצי צרור פטרוזיליה

חצי כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס

חצי כוס קוואקר או פירורי לחם (אפשר בתוספת שומשום או שבבי צ'יפס)

3 ביצים

מלח

פלפל שחור

מעט שמן, לאפייה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים במים רותחים 20 דקות, מסננים היטב ומעבירים לקערה לצינון.

2 בזמן שהעדשים מתבשלות מגררים את הבצל ותפוח האדמה בפומפייה ומסננים מנוזלים, וקוצצים דק את הנענע והפטרוזיליה.

3 מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה, להתמזגות הטעמים.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות.

5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים עליו מעט שמן. יוצרים בעזרת ידיים רטובות לביבות שטוחות ומסדרים על נייר האפייה. מברישים את חלקן העליון של הלביבות בשמן בעזרת מברשת סיליקון.

6 אופים 25-30 דקות, עד להשחמה (לחלופין, אפשר לטגן את הלביבות במחבת טפלון עם מעט שמן).

* אפשר להגיש עם מטבל יוגורט או עם ירקות חתוכים.