צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
סלט חם וצבעוני של שעועית שחורה
אז קיץ או חורף בחוץ? אם גם אתם מבולבלים כמונו, אולי הסלט הבא יעשה לכם קצת סדר, לפחות בבטן: אווירה מקסיקנית פיקנטית, סלט מהמם עם צבעים נהדרים שעובר גם חם וגם בטמפרטורת החדר
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 08/11/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
כוס שעועית שחורה יבשה, שהושרתה לילה בהרבה מים (הכמות היא לפני ההשריה)
3 כפות שמן זית
בצל סגול, פרוס לרצועות
12 עגבניות שרי תמר, חצויות לאורכן
2 שיני שום, כתושות
1 וחצי פלפל צ'ילי, קצוץ
חצי כפית מלח
מיץ מחצי לימון
פלפל צהוב קלוי, בלי הקליפה וחתוך לרצועות
פלפל אדום קלוי, בלי הקליפה וחתוך לרצועות
אבוקדו, פרוס לרצועות לאורכו
עלי כוסברה להגשה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מי ברז כ-50 דקות עד לריכוך. מסננים היטב ומניחים בצד.
2 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית.
3 מוסיפים את רצועות הבצל וחצאי העגבניות ומקפיצים בשמן כ-2-4 דקות.
4 מערבבים בקערה קטנה את השום, הצ'ילי, המלח ומיץ הלימון.
5 מוסיפים למחבת את השעועית ורצועות הפלפל הקלוי ומערבבים היטב.
6 מוסיפים את תערובת הלימון, הצ'ילי והשום. מקפיצים ומכבים את הלהבה.
7 מוסיפים את האבוקדו והכוסברה ומגישים מיד.