צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פשטידת בורגול ובטטה
את הפשטידה הזו אנחנו אוהבים מכמה סיבות - היא בריאה, טעימה, קלה להכנה ומחזיקה כארוחת צהריים צמחונית שמשאירה אותנו שבעים ומרוצים. אה כן, היא גם עוזרת לנו לשכוח את זלילות סוף השבוע
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 29/11/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
3/4 כוס בורגול
2 ביצים
1/4 כוס טחינה גולמית
350 גרם בטטה מגוררת
חופן פטרוזיליה, קצוצה
בצל קטן, קצוץ
1/3 כוס קמח מלא
מלח
פלפל שחור
עלים מ-2 ענפי תימין
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 שופכים על הבורגול שתי כוסות מים רותחים ומכסים. מניחים ל-20 דקות ומסננים היטב.
3 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם צמיגי.
4 מוסיפים את הבורגול המסונן, הבטטה, הפטרוזיליה והבצל ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי בחישה. לבסוף מוסיפים את התימין והפלפל, ממילחים בנדיבות ומערבבים.
6 מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שמשחים.