באה בריא: קציצות צמחוניות ברוטב דלעת
קציצות מפתיעות ומשביעות, עם רוטב שדומה לקארי ביתי. צרפו אותן לדגן מלא (כמו אורז מלא) וקיבלתם מנת חלבון מעולה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מנה עיקרית צמחונית משביעה ומנצחת. תערובת התבלינים שברוטב מאוד מזכירה קארי ונותנת למנה ניחוחות הודיים.
מרכיבים :
לרוטב:
1/2 1 כוסות ציר ירקות (או מים)
1 כוס מי קוקוס (כמו חלב קוקוס, רק פחות אחוזי שומן)
300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
1 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
פלפל שחור
מלח
לכופתאות:
1/2 כוס חומוס, מושרה ומבושל מראש
200 גרם תרד חלוט
2 ביצים
1/2 1 כוס סולת מלאה
1/2 כוס מים
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפיות מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר שטוח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהדלעת רכה לגמרי. טוחנים באמצעות בלנדר מוט.
2 מכינים את הכופתאות: שמים את כל מרכיבי הכופתאות במעבד מזון ומעבדים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. משהים ל-15 דקות.
3 בסיר בינוני מרתיחים מים מומלחים קלות (כמו לפסטה). בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (בגודל כדור פינג פונג) וזורקים בעדינות למים. כשהם צפים מעבירים אותם לסיר הרוטב.
4 מבשלים יחד את הכופתאות והרוטב כ-5 דקות ומגישים על מצע של דגן מלא: קינואה, אורז מלא או קוסקוס מלא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.