אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

אורז מלא מוקפץ עם פלפלים

עם התיבול הנכון (אסייתי מתקתק) והתוספות הנכונות (פלפל אדום ואפונת שלג) - אין אחד שיצליח להתנגד למנה הזו, ואז מה אם היא עם אורז מלא. מפקפקים? נסו ותראו

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 08/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לקראת סוף העונה של אפונת השלג, אני מזמינה אתכם לתת לה את הכבוד הראוי. היא כיפית כנשנוש סתם ככה, וכשמוסיפים אותה למנות היא נותנת להן טוויסט פריך, נעים ומתקתק.

 

אשר לאורז מלא – אם עדיין לא הצלחתם להתרגל לטעמו של האורז המלא, המתכון הזה יכול לעזור. אני מעדיפה את האורז הבסמטי המלא, שהוא מאוד בריא וטעים והוא הקליל מכל סוגי האורז המלא. בתיבול הנכון, יחד עם טעמים שהם מעט אסייתיים, זה באמת ממש מעדן.

מרכיבים :

1 כוס אורז בסמטי מלא

2 כפות רוטב סויה

2 כפות סירופ מייפל

1 כפית חרדל גרגירים

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

1/2 פלפל אדום, קצוץ דק

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

200 גרם אפונת שלג, חצויה באלכסון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז המלא: שוטפים את האורז היטב ומייבשים אותו על ידי קלייה בסיר יבש. מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים ו-1/2 כפית מלח ומבשלים על אש נמוכה 40-45 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים.

2 בקערית קטנה מערבבים את הסויה עם המייפל והחרדל.

3 במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום, הפלפלים והבצל הירוק. מוסיפים את הרוטב והאפונה הסינית ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב עד שכל התערובת חמה ומתובלת ומגישים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה מקסימה עם לבבות ארטישוק

>> מתכונים לפסח