אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

פילאף קינואה, גזר ופטרוזיליה

אנחנו יודעים, החגים גמרו אתכם, ולקינוח קיבלתם גם מימונה. הבטן בטראומה, הידיים עייפות, וכל מה שבא לכם הוא מתכון זריז, חם ומנצח. תבשיל הקינואה הזה יענה לכם על כל הצרכים בצורה בריאה ומזינה

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 18/04/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

כף שמן זית

1 גזר בינוני, קצוץ דק

כוס קינואה

רבע כפית כורכום

רבע כפית מלח

שמינית כפית פלפל שחור גרוס

2 כוסות מים פושרים

רבע כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר בינוני.

2 מוסיפים פנימה את הגזר ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.

3 מוסיפים את התבלינים והמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-10-15 דקות או עד שהמים נעלמים והקינואה הופכת לתפוחה ופלאפית.

4 מורידים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומגישים חם.

נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה  במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.

 >> בפעם שעברה הכנו קציצות שעועית לבנה וכורכום