אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

סלט עדשים ירוקות ודלעת ערמונים

אמנם פברואר כרגע, אבל תסתכלו רגע החוצה, זה כנראה היום הכי חם בחורף הנוכחי. בדיוק מהסיבה הזו החלטנו להתפנק ולפנק הפעם עם סלט מרענן וכיפי שידרוש מכם חצי שעת עבודה בלבד

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 07/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 דלעת ערמונים

שמן זית לריסוס

200 גרם עלי בייבי

כוס עדשים ירוקות, אחרי בישול

רבע ראש כרוב סגול, פרוס דק

חצי אבוקדו, פרוס דק

לרוטב:

2 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון שלם

רבע כפית מלח

שמינית כפית כמון

חצי כפית אבקת שום

4 כפות מים קרים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

2 פורסים את הדלעת לרוחבה, לעיגולים ברוחב של כחצי ס"מ.

3 מרססים קצת שמן על נייר הפרגמנט, מניחים את פרוסות הדלוריות ומרססים שמן זית גם עליהן. ממליחים את הדלעת וצולים בתנור כרבע שעה או עד שהיא משחימה.

4 מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית קטנה את כל חומרי הרוטב, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית וחלקה (אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות מים אם רוצים לדלל את הרוטב קצת יותר).

5 מניחים בצלחת גדולה את עלי הבייבי ורצועות הכרוב הסגול. מפזרים מעל את העדשים הירוקות ומערבבים.

6 מניחים מעל העלים והעדשים את הדלורית הצלויה והאבוקדו, מוסיפים את הרוטב ומגישים.

>> בפעם הקודמת הכנו סלט גריסי פנינה וכרובית מתובלת