סמוסה אפונה ותפוחי אדמה
סמוסה מסורתית מטגנים, אנחנו יודעים, אבל פה הלכנו על אפייה (וגם על קמחים שטובים לכם לגוף), והתוצאה, תאמינו או לא – פשוט ממכרת. האם נמצא המאכל המטוגן היחיד בעולם שמצליח להיות נהדר גם אפוי? לגמרי יש מצב
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק (כ-10 סמוסות גדולות או 25 קטנות):
כוס קמח לבן
כוס קמח מלא
חצי כוס קמח חומוס
כפית מלח
2 כפות שמן צמחי + 2 כפות שמן קוקוס
חצי כוס מים
למלית:
חצי כוס אפונה יבשה, שהושרתה במים ללילה (או מינימום 6 שעות)
תפוח אדמה בינוני, מקולף
3 כפות שמן זית
רבע כפית זרעי חרדל
רבע כפית זרעי כוסברה
בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
קמצוץ כורכום
חצי כפית מלח
כף שמן קוקוס
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים והמלח. מחממים מעט את השמנים ומוסיפים, ואחריהם מוסיפים את המים בהדרגה. מעבדים את הבצק ידנית לכדור ומעבירים לקערה. משמנים ומכסים בניילון ומעבירים למקרר לכ-20 דקות (ניתן להכין יום מראש).
2 המלית: בסיר קטן מבשלים את האפונה ואת תפוח האדמה בהרבה מים כ-25 דקות, עד שהאפונה רכה ומתחילה להתפרק. מסננים.
3 מחממים היטב מחבת ומוסיפים את שמן הזית, זרעי החרדל והכוסברה והבצל הקצוץ, מערבבים היטב ומטגנים עד שהבצל רך וזהוב (שימו לב שלא יישרף).
4 מפרקים את תפוח האדמה ידנית אל המחבת (או שחותכים גס). מוסיפים גם את האפונה המסוננת, הכורכום, המלח ושמן הקוקוס. מערבבים היטב ומטגנים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6 מרכיבים את הסמוסות: מרדדים דק את הבצק, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ (או 8 ס"מ, אם מכינים סמוסות קטנות). מניחים במרכז כל עיגול תלולית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות. אפשר למתוח מעט את קצות הבצק ולקפל אותו לצורה גלית ויפה, או להדק בעזרת מזלג.
7 מסדרים על נייר האפייה ואופים 20-25 דקות.
* מומלץ להגיש עם ראיטה (מטבל יוגורט עם מלפפונים מגוררים ותבלינים).