אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

סמוסה אפונה ותפוחי אדמה

סמוסה מסורתית מטגנים, אנחנו יודעים, אבל פה הלכנו על אפייה (וגם על קמחים שטובים לכם לגוף), והתוצאה, תאמינו או לא – פשוט ממכרת. האם נמצא המאכל המטוגן היחיד בעולם שמצליח להיות נהדר גם אפוי? לגמרי יש מצב

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 09/02/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.2 263 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (כ-10 סמוסות גדולות או 25 קטנות):

כוס קמח לבן

כוס קמח מלא

חצי כוס קמח חומוס

כפית מלח

2 כפות שמן צמחי + 2 כפות שמן קוקוס

חצי כוס מים

למלית:

חצי כוס אפונה יבשה, שהושרתה במים ללילה (או מינימום 6 שעות)

תפוח אדמה בינוני, מקולף

3 כפות שמן זית

רבע כפית זרעי חרדל

רבע כפית זרעי כוסברה

בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

קמצוץ כורכום

חצי כפית מלח

כף שמן קוקוס

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים והמלח. מחממים מעט את השמנים ומוסיפים, ואחריהם מוסיפים את המים בהדרגה. מעבדים את הבצק ידנית לכדור ומעבירים לקערה. משמנים ומכסים בניילון ומעבירים למקרר לכ-20 דקות (ניתן להכין יום מראש).

2 המלית: בסיר קטן מבשלים את האפונה ואת תפוח האדמה בהרבה מים כ-25 דקות, עד שהאפונה רכה ומתחילה להתפרק. מסננים.

3 מחממים היטב מחבת ומוסיפים את שמן הזית, זרעי החרדל והכוסברה והבצל הקצוץ, מערבבים היטב ומטגנים עד שהבצל רך וזהוב (שימו לב שלא יישרף).

4 מפרקים את תפוח האדמה ידנית אל המחבת (או שחותכים גס). מוסיפים גם את האפונה המסוננת, הכורכום, המלח ושמן הקוקוס. מערבבים היטב ומטגנים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

6 מרכיבים את הסמוסות: מרדדים דק את הבצק, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ (או 8 ס"מ, אם מכינים סמוסות קטנות). מניחים במרכז כל עיגול תלולית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות. אפשר למתוח מעט את קצות הבצק ולקפל אותו לצורה גלית ויפה, או להדק בעזרת מזלג.

7 מסדרים על נייר האפייה ואופים 20-25 דקות.

* מומלץ להגיש עם ראיטה (מטבל יוגורט עם מלפפונים מגוררים ותבלינים).

>> בפעם שעברה הכנו סלט עם עדשים ירוקות