אוכל
צילום׃ עופרי זוטא, mako אוכל

פירה אפונה צהובה

איך לא חשבנו על זה קודם? כשמכינים פירה מקטנית מקבלים, במקום סתם פחמימה ריקה, מנה חמה, מנחמת, משביעה ומזינה. האפונה מתרככת ומתפוררת בקלות, כך שאת פעולת המעיכה גם כף פשוטה תעשה. אמריקה

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 20/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס וחצי אפונה צהובה יבשה

4 עלי מרווה (לא חובה)

4 גבעולי סלרי

4 שיני שום, קלופות וחתוכות גס

תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך גס

5 כוסות מים

לתיבול:

כף שמן זית

2 כפות שמן קוקוס

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 שמים את כל מרכיבי הפירה בסיר רחב ומביאים לרתיחה.

2 מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-45 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאפונה מתפוררת וכמעט לא נשארים מים בסיר.

3 מוציאים את עלי המרווה וגבעולי הסלרי, מוסיפים את השמנים והמלח ומועכים בעזרת כף או מועך לפירה.

4 טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.