אורז מלא עם אפונה וגזר
כולם מכירים אורז עם אפונה וגזר, אפשר אפילו לומר מכירים ואוהבים - אז הנה הגיע השלב לקחת אותו צעד אחד קדימה: האורז - מלא, האפונה - יבשה ומושרית, והגזר - צלוי בשמן זית בתנור. יותר בריא, יותר טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אפונה וגזר זה חיבור קלאסי - רק שפה נשתמש באפונה יבשה, שבושלה לדרגה שמאפשרת לאכול אותה בכיף, ולא עד אובדן צורה מוחלט. שימו לב, יש להשרות את האפונה 6-8 שעות מראש.
מרכיבים (4 מנות):
חצי כוס אפונה יבשה
4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות (ניתן להחליף בדלורית)
כוס אורז מלא עגול
שמן זית
3 שיני שום, כתושות
חצי כפית מלח (או לפי הטעם)
2 וחצי כוסות מים, לבישול האורז
אופן ההכנה:
1 משרים את האפונה לילה מראש (6-8 שעות). מסננים ומבשלים בהרבה מים רותחים כחצי שעה, עד שהאפונה רכה אבל לא מתפוררת. מסננים.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות.
3 מערבבים את קוביות הגזר עם מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
4 צולים את קוביות הגזר כ-10 דקות עד שהן צרובות מעט (זהירות לא לשרוף).
5 מבשלים את האורז: מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים 2 כפות שמן זית, שום ואורז ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והמלח (טועמים את המים – הם צריכים להיות מלוחים קצת יותר מהרגיל), מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 35-40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.
6 בקערה רחבה (או בסיר אם יש מקום) מערבבים את האורז עם קוביות הגזר והאפונה. מגישים.