אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

אורז מלא עם אפונה וגזר

כולם מכירים אורז עם אפונה וגזר, אפשר אפילו לומר מכירים ואוהבים - אז הנה הגיע השלב לקחת אותו צעד אחד קדימה: האורז - מלא, האפונה - יבשה ומושרית, והגזר - צלוי בשמן זית בתנור. יותר בריא, יותר טעים

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 04/03/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אפונה וגזר זה חיבור קלאסי - רק שפה נשתמש באפונה יבשה, שבושלה לדרגה שמאפשרת לאכול אותה בכיף, ולא עד אובדן צורה מוחלט. שימו לב, יש להשרות את האפונה 6-8 שעות מראש.

מרכיבים (4 מנות):

חצי כוס אפונה יבשה

4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות (ניתן להחליף בדלורית)

כוס אורז מלא עגול

שמן זית

3 שיני שום, כתושות

חצי כפית מלח (או לפי הטעם)

2 וחצי כוסות מים, לבישול האורז

אופן ההכנה:

1 משרים את האפונה לילה מראש (6-8 שעות). מסננים ומבשלים בהרבה מים רותחים כחצי שעה, עד שהאפונה רכה אבל לא מתפוררת. מסננים.

2 מחממים תנור ל-220 מעלות.

3 מערבבים את קוביות הגזר עם מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.

4 צולים את קוביות הגזר כ-10 דקות עד שהן צרובות מעט (זהירות לא לשרוף).

5 מבשלים את האורז: מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים 2 כפות שמן זית, שום ואורז ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והמלח (טועמים את המים – הם צריכים להיות מלוחים קצת יותר מהרגיל), מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 35-40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.

6 בקערה רחבה (או בסיר אם יש מקום) מערבבים את האורז עם קוביות הגזר והאפונה. מגישים.