אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

קציצות חומוס וכרובית עם טוויסט הודי

קציצות עדינות וטעימות של חומוס, בצל וכרובית, בתיבול של קארי שנותן טוויסט הודי משמח וזורק אותנו אחורה לטיול הגדול ההוא. להכין בערב ולנשנש בכיף גם מחר בצהריים (כן, הן טעימות אש גם ישר מהמקרר)

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 24/11/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כף שמן זית

בצל סגול גדול, קצוץ דק

700 גרם כרובית טרייה, מפורקת לפרחים קטנים

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

2 כפיות אבקת קארי

כוס פיטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים. מטגנים את הבצל 3-5 דקות, מוסיפים את פרחי הכרובית ומתבלים במלח ופלפל.

2 ממשיכים לטגן את התערובת 15-20 דקות, או עד שפרחי הכרובית מזהיבים גם הם. חשוב לערבב את התערובת כל כמה דקות, על מנת שהבישול יהיה אחיד.

3 מורידים את התערובת מהאש ומניחים לה להתקרר.

4 מעבירים את התערובת הקרה לקערת מעבד המזון, מוסיפים את גרגירי החומוס, אבקת הקארי והפטרוזיליה ומעבדים עד לקבלת מסה פירורית דקה.

5 מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת מסה הומוגנית.

5 מכדררים מהתערובת כ-16 כדורים שווים בגודלם ומשטחים מעט. מניחים את הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקרר למינימום 45 דקות.

6 מחממים מחבת גדולה ומשמנים קלות. מניחים 4 קציצות על המחבת בכל פעם ומטגנים 3-5 דקות מכל צד, או עד להזהבה.

>> בפעם הקודמת הכנו סלט אורז מלא משגע