אוכל
צילום׃ נטע ליבנה, mako אוכל

המבורגר שעועית אדומה ופטריות

אם יש משהו שבאמת קשה למצוא זה המבורגר טוב בלי בשר. למה לכם לאכול אחד כזה, אתם שואלים? ובכן, אנחנו ממליצים לכם להשאיר את הדעות הקדומות מאחור ולנסות משהו חדש, בריא ושונה

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 29/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 כף שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

230 גרם (סלסילה קטנה) פטריות טריות, חתוכות לפרוסות

340 גרם (2 כוסות) שעועית אדומה, מבושלת

חצי כפית מלח

פלפל שחור

כפית כמון

כפית שום גבישי

חצי כפית אבקת צ'ילי

כפית כורכום

6 כפות פירורי לחם

2 ביצים, מוקצפות קלות

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן במחבת בינונית, מוסיפים פנימה את הבצל ומטגנים כ-2-3 דקות.

2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן עד שהן מגירות נוזלים ומתכווצות. מורידים מהאש ומניחים בצד.

3 מועכים בקערה גדולה את השעועית האדומה בעזרת מזלג. מוסיפים לשעועית את תערובת הבצל והפטריות והתבלינים, ומערבבים עד לאיחוד.

4 מוסיפים את פירורי הלחם והביצים ומערבבים היטב.

5 יוצרים מהתערובת 6 קציצות שוות בגודלן. מניחים על צלחת ומעבירים למקפיא ל-45 דקות.

6 מחממים שמן במחבת עבה ומטגנים כל קציצה כ-3-5 דקות על אש בינונית או עד להשחמה. הופכים את הקציצות ומטגנים עד להשחמה. 

* מומלץ להגיש את הקציצה חמה בתוך לחמנייה עם עלי בייבי, עגבנייה פרוסה, בצל סגול, קטשופ וחרדל.

>> בפעם שעברה הכנו פטאייר מנגולד ועדשים

נראה אתכם מנחשים כמה גרעיני פופקורן יש בצנצנת!

>> מתכונים לחנוכה