אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

אורז מלא עם עגבניות ואפונה

האורז הזה מגניב אותנו במיוחד, כי הוא מבושל בילט אין עם רוטב העגבניות. אנחנו הכנו רוטב שדורש טיפה תכנון (אבל היי, הנה קיבלתם מתכון קטן לרוטב מהיר שתמיד טוב שיהיה במקרר), אתם מוזמנים להשתמש בכל רוטב אחר

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 09/04/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 239 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לאורז:

2 כפות שמן זית

כוס וחצי אורז מלא עגול

כוס אפונה קפואה

כפית וחצי עד 2 כפיות מלח

3 כוסות מים

כוס וחצי רוטב עגבניות

לרוטב העגבניות:

6 עגבניות בשלות

3 שיני שום, קלופות

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מסדרים את העגבניות בתבנית וצולים כ-10 דקות, עד שרואים שהקליפה נסדקת ונפרדת בקלות מהעגבנייה. מוציאים ומצננים.

לאתר סוגת

אורז מלא עגול, סוגת (צילום: סוגת)
אורז מלא עגול, סוגת|צילום: סוגת
2 מקלפים את העגבניות בעזרת האצבעות וחותכים לחצאים או רבעים. מרסקים את העגבניות והשום בעזרת בלנדר מוט לקבלת רוטב אחיד.

3 האורז: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית והאורז. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות (שימו לב לא לשרוף את האורז). מוסיפים את האפונה והמלח ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את המים ורוטב העגבניות, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.

5 מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים כ-50 דקות עד שכל הנוזלים נספגים באורז והוא מוכן לאכילה.