אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

קציצות עדשים שחורות וקינואה אפויות

מתכון בריא בטירוף ופשוט להפליא של קציצות עדשים צמחוניות (וטבעוניות), שעשויות מעדשים, קינואה, בטטה - וזהו בערך. איפה הקאץ'? אין קאץ'. פשוט מתכון טוב

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 03/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 462 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לא תאמינו כמה פשוטות וטעימות הקציצות האלו, והן אפילו לא מכילות גלוטן! הקציצות האלו יכולות גם להיות פתרון לקינואה שנשארה מיותמת במקרר.

מרכיבים :

לכ-25 קציצות:

2 בטטות

כוס עדשים שחורות (3 כוסות לאחר בישול)

כף שמן זית

כוס קינואה לבנה (כ-2.5 כוסות קינואה מבושלת)

בצל

3 שיני שום, קלופות

צרור פטרוזיליה (ללא הגבעולים העבים)

כפית מלח

רבע כפית קינמון (לא חובה)

רבע כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבטטות, מבשלים ומועכים לפירה (אמורות להתקבל כשתי כוסות מחית בטטה).

2 מבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות אחרי רתיחה, עד שהן מוכנות. מסננים ומצננים.

3 מבשלים את הקינואה: מחממים היטב סיר, מוסיפים כף שמן זית ואת הקינואה. מערבבים. מוסיפים כוס ושלושת רבעי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-18 דקות. מצננים.

4 טוחנים במעבד מזון את העדשים עם הבצל, השום והפטרוזיליה.

5 מערבבים את העדשים הטחונות עם מחית הבטטה והקינואה ומתבלים במלח, קינמון וכמון (אם רוצים). מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים למקרר ל-20 דקות.

6 מחממים תנור ל-220 מעלות.

7 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומושחים אותו בשמן זית. יוצרים מהתערובת קציצות עדשים ומסדרים על נייר האפייה. אופים 20-25 דקות. לפני ההגשה מצננים מעט את קציצות העדשים על התבנית (כדי שלא יתפרקו).

>> בפעם שעברה הכנו צ'ילי קון קרנה צמחוני