אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

קציצות ירקות אפויות

אמנם נתנו לכם כאן רשימה של ירקות להכנת הקציצות הפריכות האלה, אבל האמת היא שאתם יכולים לבחור איזה סוג של ירקות שרק תרצו. הן פשוטות, הן טבעוניות, הן טעימות אש והן מתאימות לכל יום ולכל שעה. לכו על זה

| mako אוכל | פורסם 21/08/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 312 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקציצות האלו כל כך פשוטות להכנה, וניתן להכין אותן באמת עם אילו ירקות שרוצים. מומלץ לאדות את הירקות על מניפת אידוי (או במיקרו, אם אתם מחובבי הז'אנר), כדי שלא יספחו אליהם נוזלים לא רצויים. אה, והן אפילו טבעוניות!

מרכיבים (16 מנות):

ל-16 קציצות:

1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים

כוס וחצי דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות

2 גזרים, קלופים וחתוכים גס

1 בטטה קטנה, חתוכה גס

4 עלי מנגולד גדולים, ללא השדרה הלבנה, קצוצים דק

2-3 שיני שום כתושות

3 כפות קשיו קצוץ (לא טחון)

3 כפות פירורי לחם

פלפל שחור

רבע כפית בהרט או כמון

חצי כפית מלח

כף שמן, לשימון התבנית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מניחים מניפת אידוי בסיר רחב, וממלאים בו מים עד לגובה המסננת. מניחים את הירקות כאשר עלי המנגולד למעלה וסוגרים עם המכסה. כשהמים רותחים מנמיכים ללהבה נמוכה ומאדים 20 דקות (אם אין לכם סיר אידוי, מבשלים בסיר עם מים את כל הירקות כ-15 דקות, ומסננים היטב).

3 מעבירים את הירקות לקערה ומועכים בעזרת כף להכנת פירה, או במזלג.

4 מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים בכף שמן זית.

6 יוצרים כדורים בגודל כדור פינג (כ-4 ס"מ) ופוחסים לצורת קציצה.

7 מסדרים את הקציצות בתבנית ואופים 25-35 דקות, עד שהקציצות זהובות.