אוכל
צילום׃ עופרי זוטא, mako אוכל

קציצות אפויות של אפונה צהובה וירקות

בקציצות האלה אין מרכיבים מהחי ואין גלוטן, הן כתומות ומתקתקות בזכות הגזר הצלוי, והילדים מתים עליהן ממש. אז יאללה, למה אתם מחכים? אפונה צהובה ולמטבח

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 11/09/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס ורבע אפונה צהובה

10 גזרים

10 שיני שום

1 בצל

4 כפות שמן זית

רבע כפית כוסברה יבשה טחונה (אפשר גם חוויאג' לקפה)

חצי כפית פפריקה

רבע כפית מלח

2 כפות טחינה גולמית

רבע כוס שקדים טחונים

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי צרור עלי נענע, קצוץ (עלים בלבד)

כף שמן זית, לאפייה

אופן ההכנה:

1 משרים את האפונה בהרבה מים ללילה (או ל-8 שעות לפחות).

2 צולים את הירקות: מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים את הגזר ופורסים לפרוסות עבות, קולפים את שיני השום וחותכים גס את הבצל.

3 מערבבים היטב את הגזר, השום והבצל עם שמן הזית, ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

4 צולים 25 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.

>> מתכונים לראש השנה

5 מסננים היטב את האפונה הצהובה ומחממים את התנור ל-200 מעלות.

6 מעבירים את האפונה הצהובה, הגזר, השום והבצל למעבד מזון, וטוחנים בפולסים לקבלת תערובת אחידה וגרגירית (היא לא צריכה להיות חלקה). מעבירים לקערה רחבה.

7 מוסיפים את התבלינים, הטחינה הגולמית, השקדים הטחונים ועשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. אין בעיה לטעום את התערובת בשלב הזה – בדקו אם חסר לכם מלח או עוד רעננות של עשבי תיבול.

8 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומורחים אותו בשמן זית.

9 מעצבים כדורים אליפטיים בצורת קובה, ומסדרים על נייר האפייה. אופים 20 דקות ומגישים.

אפונה צהובה, סוגת (צילום: יחסי ציבור)
אפונה צהובה, סוגת|צילום: יחסי ציבור