אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

לחם כוסמת לא קלויה

נתחיל בעובדה שאין כל קשר בין טעמה של הכוסמת הלא קלויה לבין זו החומה הקלויה. ועכשיו, כשהחלטתם להתיידד איתה, זמן להכין ממנה לחם נטול גלוטן שהוא גם טבעוני, קליל להכנה וטעים להפליא

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 13/11/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 170 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

ל-2 כיכרות (2 תבניות אינגליש קייק):

500 גרם כוסמת ללא קלייה

כשליש כוס מים

2 כפיות גדושות מלח

3 כפיות זעתר

2 כפיות סומאק (ניתן להחליף בעוד זעתר)

2 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 משרים את הכוסמת בהרבה מים ל-8 שעות לפחות. מסננים היטב.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

לאתר סוגת

כוסמת ללא קלייה, סוגת (צילום: סוגת)
כוסמת ללא קלייה, סוגת|צילום: סוגת

3 מעבירים את הכוסמת לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים תוך הוספת המים בהדרגה.

4 מוסיפים את המלח, הזעתר, הסומאק ואבקת האפייה וטוחנים שוב לקבלת תערובת אחידה.

5 מחפים את תבניות האינגליש קייק בנייר האפייה ומחלקים ביניהן את התערובת.

6 אופים 50-60 דקות, מוציאים ומצננים על רשת.

לחם כוסמת לא קלויה, פרוס (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
סיימתם להיום? מחר תכינו ממנו טוסט|צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

* הלחם טעים כמו שהוא, אבל מעולה גם להכנת טוסטים.