אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

מרק עדשים כתומות וקישואים

מרק באווירה חורפית, כזה שמתחשק לשים על האש ולבהות בגשם המטפטף, אבל עזבו אתכם - למי יש זמן? לנו אין, וזה לא אומר שנוותר: 3 וחצי מרכיבים, רבע שעה עבודה ועוד קצת על האש ויש לכם מרק סמיך, בריא וסופר טעים

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 02/03/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 212 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2-3 כפות שמן זית

בצל קלוף וחתוך לקוביות

3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות

כוס עדשים כתומות

חצי כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

5 כוסות ציר ירקות (אם אין ציר, אפשר להחליף ב-5 כוסות מים+צרור פטרוזיליה ו-2 גבעולי סלרי, שתוכלו להוציא בקלות בתום הבישול)

אופן ההכנה:

1 מחממים היטב סיר ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והקישואים, מערבבים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-3 דקות.

2 מגבירים את הלהבה ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב.

3 מתבלים לפי הטעם ומוסיפים את הנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעדשים מתמוססות.

*שימו לב – כל מרק עדשים מסמיך ככל שהזמן עובר. תמיד אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים.